Fabelaktige beter

IMG 8316

Jeg spiser det meste, men rødbeter har aldri vært favoritten. Jeg har spist litt ved juletider ved siden av rakfisk, men ellers ikke. De siste årene har det jo imidlertid kommet flere andre beter, ikke bare rødbeter. Og er det noe jeg er svak for så er det fargerike grønnsaker.

Dette måtte jeg lære meg å like rett og slett, uansett hvor lang tid det ville ta. For noen dager siden dukket det opp en beteoppskrift på Helles Kitchen som jeg kastet meg over. Jeg endret den en del, men for det meste er dette fra Helle.

Jeg ble rett og slett glad av disse betene, endelig hadde jeg funnet en måte å spise disse fargerike godsakene på. Smaken var ikke bare akseptabel, den var nydelig rett og slett. Tilbehøret passer betene perfekt. Denne retten har jeg nå kategorisert under favoritter og hvem skulle tro at beter noen gang skulle havne i den kategorien på min blogg? Ikke jeg i alle fall.

Jeg har brukt både rødbeter, gulbeter og polkabeter her og det er jo så fargesprakende og vakkert at man får vann i munnen bare ved å se på dem.

Retten har jeg brukt både som forrett og hovedrett.

 

Ingredienser 4 personer:

  • 4 beter i forskjellig farge
  • 5-6 hvitløkfedd
  • litt rapsolje eller annen nøytral olje
  • flaksalt
  • 1 neve ristede pinjekjerner eller brødkrutonger
  • 2 ss fetaost
  • flytende akasiehonning
  • diverse urter

 

Fremgangsmåte:

  • Skrell betene
  • og del dem i terninger

  • Ha litt olje i en ildfast form
  • Legg betene i formen og dryss over litt havsalt
  • Rens og del hvitløkbåtene i 4
  • Dryss hvitløkbåtene rundt betene
  • IMG 8650
    • Bak betene ved 175 grader i ca 25 minutter (da har de litt hard kjerne)
    • Smuldre fetaost over
    • Hell over flytende honning
    • Dryss over pinjekjerner og hakkede urter
    • Flaksalt og grovmalt pepper til slutt
    • Betene kan serveres etter ønske, varme, lune eller kalde. Personlig foretrekker jeg dem lune.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *