Nydelig Créme Brûlée

 

IMG 4540

Dessertuken fortsetter her på Mammas Kokebok. Denne gangen presenterer jeg en helt enkel créme brûlee uten noen tilstelningsstoffer i det hele tatt. Det er slik man får den servert på enkle franske bistroer, og egentlig er det den jeg liker aller best. Selvsagt burde jeg pyntet den med bær eller frukt, men det hadde jeg glemt å kjøpe. Derfor får dere den helt enkle utgaven. Den smaker rett og slett helt nydelig uansett.

Ingredienser:

  • 1 vaniljestang, helst fra Jacobs eller en like bra type
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl melk
  • 75 g sukker
  • 4 eggeplommer
  • brunt sukker til glasur på toppen

 

Fremgangsmåte:

  • Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  • Kok opp melk, fløte, sukker, vaniljestangen og frøene
  • Avkjøl melkeblandingen i kjøleskapet
  • Pisk sammen eggeplommene og tilsett melkeblandingen mens du hele tiden rører godt
  • Sil blandingen over i en ny bolle og hell det deretter over i ildfaste porsjonsformer
  • Sett formene i en langepanne og hell i vann opp til ca 1/3 av formene
  • Stek i ovn på 150 grader i ca 40 minutter
  • Desserten skal kjennes litt fast når du trykker lett på den med en skje
  • Avkjøl i kjøleskapet
  • Før serveringen drysser du et tynt lag med brunt sukker på toppen. På bildet har jeg drysset på ca 1 ts
  • Brun sukkeret med en créme brûlé-brenner eller en annen type brenner til det får fin farge
  • Man kan også sette den under grillelementet, men det liker jeg peronlig ikke så godt.
  • Pynt gjerne med frukt eller bær

 

Jeg er veldig fornøyd med min Powerjet 2235 som er kjøpt på Sousvide Norge Pris ca 1000 kroner. Gjør det enkelt å få fin skorpe på desserten.

NewImage

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *