Etnisk kylling meksikansk mexikansk

mai 11, 2012 at 6:54 pm

Enchilladas med tomatsalsa, refried beans og guacamole

Ensh1

Tex-mex-mat slår sjelden feil, men vi spiser det faktisk ikke særlig ofte lenger. Det er slutt på tiden hvor tacos stod på menyen hver fredag og det er slutt på tiden hvor vi åpnet et par bokser og en krydderpose når vi skulle lage det. Nå har jeg blitt mer oppptatt av å lage mat fra grunnen av og foretrekker å lage mest mulig av tilbehøret selv, først og fremst fordi det smaker mye bedre, men også fordi det er sunnere.

Til 4 personer: 

  • 6 tortillalefser
  • 1 stor pakke kyllingfiléeter (4 filéter)
  • 1 finhakket rødløk
  • 1 finhakket rød paprika
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts knust korianderfrø
  • 1 ts knuste fennikelfrø
  • 1 pakke revet gul ost, helst cheddar
  • Jalapeno hvis du liker det sterkt
  • salt og pepper

Tomatsalsa

  • 1 rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 2 bokser knuste hermetiske tomater
  • 1 ss sukker
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 neve frisk koriander
  • Olivenolje
  • Salt

Fremgangsmåte:

  • Skjær kylling, løk, hvitløk og paprika i tynne strimler
  • Stek kylling og grønnsaker myke i olivenolje
  • Dryss over krydderet og bland sammen
  • Hell halvparten av tomatsalsaen over og bland sammen
  • Dryss over halvparten av osten og rør inn
  • La dette putre ça 10 minutter
  • Legg 2-3 ss av fyllet på hver tortilla
  • Rull godt sammen så fyllet holdes på plass
  • Legg de fylte på tortillaene i en smurt ildfast form
  • Hell resten av tomatsalsaen over tortillaene
  • Dryss over resten av osten
  • Gratiner i ovn ved 200 grader i ca 20 minutter
Refried beans
Dette er skikkelig snadder og kan ikke sammenlignes med boksene man får kjøpt. Bare prøv.
Ingredienser:
  • 2 bokser kidney beans
  • 1 løk
  • 2 hvitløkfedd
  • 1-2 hakkede tomater
  • 1 liten rød chili, hakket
  • 1 ts spisskummin
  • salt og pepper
  • olivenolje
Fremgangsmåte:
  • Ha olivenolje i en gryte
  • Ha løk i gryten og surr til den er myk
  • Tilsett hvitløk og chili, hakket
  • Surr videre noen mnutter
  • Skjær tomatkjøttet i små terninger (fjern innmaten) og ha i gryten
  • IMG 1215
  • Hell laken av den ene boksen med bønner og ha bønnene i gryten
  • Tilsett den andre boksen med bønner, denne gang med lake
  • IMG 1216
  • La dette småkoke i 20-30 minutter
  • Rør innimellom så det ikke koker seg fast
  • Mos det hele sammen med en potetmosstapper eller en gaffel, det skal være ganske grovt
Guacamole
Jeg har laget guacemole med litt ulike ingredienser, men dette er favoritten min og også den raskeste å lage
1 avocado
1 ts chilpasta
litt god olje (jeg bruker Olivers chiliolje)
1 hakket sjalottløk
Salt og pepper
Kjør dette samme med en stavmikser og sak om det trengs mer krydder
IMG 1217
For å unngå at guacemolen blir brun kan man legge avocadostenen oppi.


Print Friendly

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*


tre × = 27

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *