Jeg synes ofte pannacotta kan være litt for søtt og mektig etter middag, så når jeg lager det blir det som regel en syrlig pannacotta med yoghurt og ikke bare med krem. Pannacottaen jeg presenterer her har jeg gjort enda mer syrlig ved å tilsette limesaft og limeskall. Jordbærsalaten på toppen gjør også sitt til at dette blir en frisk og god avslutning på middagen.
Ingredienser:
1 stk vaniljestang
1 boks kremfløte
1 ss tyrkisk yoghurt
1/2 dl sukker
2 plater gelantin
1 lime, saft og skall (kun det grønne)
Til salaten:
1 kurv jordbær
Sukker (avhengig av hvor søte du vil ha dem)
1 lime (saft og skall)
Hakket sitronmelisse
Fremgangsmåte pannacotta:
Legg gelantinplatene i blot i kaldt vann, ca 5 minutter
Ha fløte, limesaft, limeskall og sukker i en kjele
Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene og ha dem i kjelen
Kok opp og ta kjelen av platen
Klem vannet ut av gelantinplatene og ha gelantinen opp i fløteblandingen
Rør til gelantinen er helt oppløst
Hell blandingen i porsjonsformer og la det stivne i kjøleskapet, det tar ca 4 timer
Fremgangsmåte jordbærsalat:
Del jordbærene i skiver og legg skivene i en bolle
Strø over sukker
Riv skallet av en lime, pass på at det kun er det grønne
Ha dette i jordværblandingen
Press saft av limen opp i blandingen
Hakk en neve sitronmelisse og ha oppi
La dette stå på benken en time
Smak til om det trenger mer sukker
Sett i kjøleskapet til det skal brukes
Hvilken deilig sommerdessert. Har prøvd ut mange typer pannacotta, aldrig med lime.
Takk for tipset
Ser nydelig ut, skal definitivt prøves!
Hvordan lager du det “flaket”? Spesiell type sukker?
Dette så herlig og friskt ut! Elsker friske desserter, og særlig pannacotta 🙂
Myfoodpassion: Koselig at du likte tipset. Har vært innom bloggen din og likte det jeg så der. Lagt deg til i blogglisten min.
Bård: “Flaket” jeg serverte ved siden av heter brandyflarn og det er oppskrift på dem på bloggen. Bare bruk søkerfeltet.
Marie: Du bør prøve desserten, jeg likte den veldig godt i alle fall. Neste gang tror jeg at jeg skal bruke mer yoghurt.