Limepannacotta med jordbærsalat

ny4

Jeg synes ofte pannacotta kan være litt for søtt og mektig etter middag, så når jeg lager det blir det som regel en syrlig pannacotta med yoghurt og ikke bare med krem. Pannacottaen jeg presenterer her har jeg gjort enda mer syrlig ved å tilsette limesaft og limeskall. Jordbærsalaten på toppen gjør også sitt til at dette blir en frisk og god avslutning på middagen.

Ingredienser:

1 stk vaniljestang

1 boks kremfløte

1 ss tyrkisk yoghurt

1/2 dl sukker

2 plater gelantin

1 lime, saft og skall (kun det grønne)

Til salaten:

ny7

1 kurv jordbær

Sukker (avhengig av hvor søte du vil ha dem)

1 lime (saft og skall)

Hakket sitronmelisse

 

Fremgangsmåte pannacotta:

Legg gelantinplatene i blot i kaldt vann, ca 5 minutter

Ha fløte, limesaft, limeskall og sukker i en kjele

Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene og ha dem i kjelen

Kok opp og ta kjelen av platen

Klem vannet ut av gelantinplatene og ha gelantinen opp i fløteblandingen

Rør til gelantinen er helt oppløst

Hell blandingen i porsjonsformer og la det stivne i kjøleskapet, det tar ca 4 timer

 

Fremgangsmåte jordbærsalat:

Del jordbærene i skiver og legg skivene i en bolle

Strø over sukker

Riv skallet av en lime, pass på at det kun er det grønne

Ha dette i jordværblandingen

Press saft av limen opp i blandingen

Hakk en neve sitronmelisse og ha oppi

La dette stå på benken en time

Smak til om det trenger mer sukker

Sett i kjøleskapet til det skal brukes

ny3

4 Comments on “Limepannacotta med jordbærsalat”

  1. Ser nydelig ut, skal definitivt prøves!

    Hvordan lager du det “flaket”? Spesiell type sukker?

  2. Myfoodpassion: Koselig at du likte tipset. Har vært innom bloggen din og likte det jeg så der. Lagt deg til i blogglisten min.

    Bård: “Flaket” jeg serverte ved siden av heter brandyflarn og det er oppskrift på dem på bloggen. Bare bruk søkerfeltet.

    Marie: Du bør prøve desserten, jeg likte den veldig godt i alle fall. Neste gang tror jeg at jeg skal bruke mer yoghurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *