fisk tomater

juli 30, 2018 at 9:58 am

Pannestekt uer med søtpotet, ertepuré og bakte tomater

IMG 5277

 

Uer er en nydelig fisk som jeg egentlig burde spist mye oftere, men så glemmer jeg den på en måte når jeg handler fisk. Jeg tror jeg bare har laget uer en gang, den oppskriften finner du på bloggen Uer med linser og squash.

Men spist uer, det har jeg, og det smaker alltid helt fortreffelig. En av de beste rettene med uer fikk jeg på en restaurant hvor de hadde saltbakt den, ikke særlig vakker, men helt nydelig på smak.

IMG 3070

Denne gangen valgte jeg imidlertid å pannesteke fisken sammen med godt tilbehør, det ble også helt supert. Og jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke lager det oftere. Vi har en god fiskebutikk 5 minutter hjemmefra og de renser og fileterer fisken så jeg slipper den jobben også. Så jeg får prøve å bli flinkere til å bruke den.

Ingredienser:

  • 2-250 gram filét per person
  • Salt og pepper
  • Smør
  • Nøytral olje

 

Fremgangsmåte:

  • Ta fisken ut av kjøleskapet og la den ligge på benken 10-15 minutter
  • Gå over den for å sjekke at alle bein er fjernet og at alle skjell er fjernet
  • Gni fisken inn med salt og pepper
  • Ha olje og smør i pannen og varm opp ved ganske høy varme
  • Legg i fisken med skinnsiden ned
  • Stek ca 3-4 minutter før du snur fisken
  • Skru ned varmen og stek videre noen minutter til du ser kjøttet flake seg
  • Øs over smør fra pannen noen ganger under steketiden

 

Bakte tomater:

  • Del cherrytomater i to og legg dem i en ildfast form med litt olje
  • Hakk en sjalottløk og to hvitløkfedd og dryss over
  • Krydre med salt og pepper og evt annet krydder
  • Dryss hakkede urter over
  • Ringle over litt olivenolje
  • Bak i ovnen i ca 15 minutter

Fullsizeoutput 467e

 

Søtpotetbåter:

  • Beregn en søtpotet på to -tre personer
  • Del den i båter og legg den utover et stekebrett med bakepapir
  • Del en sitron i båter og legg sammen med søtpotetene
  • Krydre med salt, pepper og evt litt estragon (urten)
  • Ringle over litt olivenolje
  • Bak i ovnen ved 225 grader i ca 15-20 minutter

Fullsizeoutput 467f

 

Ertepuré:

  • Ha ønsket mengde grønne, frosne erter i en kjele med litt vann
  • Kok opp og la det koke ca 1 minutt
  • Slå av vannet og damp tørre
  • Tilsett 1 ss smør
  • Mos med en stavmikser
  • Tilsett evt 1 ss creme fraishe
  • Smak til med salt og pepper og evt annet krydder

 

Så er det bare å legge opp på tallerkenen og nyte sammen med et godt glass vin :-)

IMG 5275

 

Print Friendly

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *