Jeg elsker suppe og har det på menyen hver uke. Det har blitt mange supper på bloggen etterhvert for jeg prøver jo å variere det jeg serverer, så jeg har faktisk lagt ut oppskrift på over 40 forskjellige supper. Du finner de fleste av dem HER.
Noen av suppene har også fått plass blant mine favorittsupper og denne minestronesuppen er en av dem.
Suppen serveres helst vegetarisk, men om man ønsker kan man også servere den med for eksempel bacon, pølse eller kjøttboller.
Ingredienser:
- 1 løk, finhakket
- 3 gulrøtter i terninger
- 3-4 fedd hvitløk, finhakket
- 1/2 fennikel, i terninger
- 1 rød chili, finhakket
- 1 boks hakkede tomater
- 7 dl grønnsaksbuljong
- 3 vårløk i tynne skiver
- 1 pakke store, hvite bønner (go green)
- ca 150 g kokt pasta (f.eks. skruer )
- salt og pepper
- olje til steking
- 1 neve friske urter, persille, oregano, basilikum
- parmesanost, revet
- evt 1 pakke bacon eller gode pølser i terninger
- Serveres med godt brød ved siden av
Fremgangsmåte:
- Surr løk, gulrøtter, hvitløk, fennikel og chili i litt olje
- Tilsett evt bacon eller pølser i terninger og la det surre med til det har fått farge
- Tilsett tomatboksen, grønnsakskraft og vårløk og kok opp
- La suppen småkoke ca 20 minutter
- Mot slutten av koketiden tilsettes bønnene
- Tilsett deretter den ferdigkokte pastaen
- Smak til med urter og krydder
- Dryss parmesan over ved servering
- Godt landbrød smaker godt ved siden av