Spicy spinatsuppe

IMG 9789

Denne suppen er både rask og enkel å lage. I utgangspunktet er den helt vegetarisk, men jeg serverer reker og annet tilbehør ved siden av hvis noen ønsker litt mer å tygge på. Dessuen smaker det godt og ser pent ut. Suppen lager du så spicy som du ønsker. Smak deg frem.

 

Ingredienser:

  • 1-2 ss grønn chilipaste eller mengde etter din egen smak, men smak deg frem
  • 1 boks kokosmelk
  • 2 1/2 dl kyllingbuljong/ grønnsaksbuljong
  • 1 pk vasket og renset spinat
  • Reker etter ønske

 

Fremgangsmåte:

  • Ha chilpaste i gryten sammen med halvparten av kokosmelken
  • La dette surre noen minutter
  • Tilsett resten av kokosmelken
  • Tilsett kylling/ grønnsaksbuljongen
  • La dette koke sammen et par minutter
  • Tilsett spinaten og la den koke med til den synker sammen, ca 10 minutter
IMG 9784
  • Bruk en stavmikser til å purere suppen (gni den evt gjennom en sikt)
  • I boller ved siden av kan du for eksempel servere rensede reker, egg, bacon, skinke el.l.
  • Du kan også drysse hakket rød chili over suppen
IMG 9786

Merk: Min erfaring er at den chilipastaen du kjøper i «innvandrerbutikker» er sterkere enn den norske.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *