Nå er jo ikke pizza en gresk rett, men det er vel ingenting i veien for å toppe den med greske smaker allikevel. Her har jeg brukt de samme ingrediensene som brukes i gresk salat og tilsatt kjøttboller i tillegg.
Pizzabunn:
Dette gir 2 ganske store pizzaer med tynn bunn
- 2,5 dl lunkent vann
- 25 g gjær
- 2 ss olivenolje
- 1/2 ts salt
- 5-6 dl pizzamel (evt hvetemel hvis du ikke får tak i pizzamel)
- Rør gjæren ut i lunkent vann, bruker du tørrgjær kan du drysse den rett i melet
- Bland inn øvrige ingredienser
- Elt i kjøkkenmaskin 10-15 minutter til du har fått en smidig deig
- Dekk bollen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, 50-60 minutter
- Kjevle ut og legg på hvert sitt stekebrett (ha bakepapir på brettene)
- Legg på fyllet
- Flytt pizzaen over på den varme bakesteinen ved å dra i bakepapiret, fra den kalde platen til den varme steinen
- Stek ved 270 grader i ca 8 minutter
Du kan selvsagt steke pizzaen uten pizzastein også
Pizzasaus
- 1 boks tomater, jeg brukte italienske
- 1-2 fedd hvitløk
- 1 neve basilikum, hakket
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts sukker
- 1 ss olivenolje
- litt kajennepepper
Kjør alt i en foodprosessor eller bruk stavmikser til alt er blandet og sausen har passe konsistens (litt tynn)
La den stå på benken en stund for at smakene skal “sette” seg.
Topping:
- pizzasaus
- hvit geitost
- fetaost
- 1/2 rødløk
- 8-10 cherrytomater
- 1/2 squash
- 1 neve svarte oliven
- kjøttboller etter smak og behag