Denne oppskriften er rask og enkel så det er bare å sette i gang. Du kan selvsagt lage den som Chili sin Carne også hvis du ikke spiser kjøtt, den smaker deilig da også. Styrkegraden bestemmer du selv ved å øke eller redusere chilimengden.
Som tilbehør til en chiligryte serveres ofte tortillalefser og/ eller ostegratinerte nachos, men hos oss spser vi ofte baguetter eller knekkebrød.
Man serverer også gjerne guachemole og/ eller rømme ved siden av.
Ingredienser:
- 2 løk, hakket
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 3 gulrøtter, i terninger
- 2 stilker selleri
- 1/2 søt paprika
- 1 rød chili, finhakket
- 1 toppet ts chillipulver
- 1 toppet ts spisskummen
- 1 toppet ts kanel
- 2-3 ts sambal olek chilipasta
- 1 boks hvite bønner
- 1 boks røde bønner
- 2 bokser hermetiserte tomater
- 500 gram kjøttdeig
- 1 neve koriander
- 2 ss balsamicoeddik
- salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Stek løk, hvitløk, chili, gulrøtter, selleri og paprika møre i litt olivenolje.
- Tilsett chillipulver, spisskummen og kanel. Smak til med salt og pepper.
- Hell vannet av bønnene og skyll dem i et dørslag
- Ha bønnene og tomatene i kjelen og la det hele koke opp.
- Ha kjøttdeigen i kjelen og bruk en skeiv til å dele opp kjøttet.
- La det hele koke i ca. 15-20 minutter.
- Ha finhakket koriander og balsamicoedikken i kjelen og la gryta småkoke noen minutter til.
- Sjekk om du trenger mer salt eller pepper.