Dette er en skikkelig digg kake, og «alle” kaller den for brød. Det er i alle fall en helt fantastisk god og saftig kake/ brød, og dermed litt farlig også. Farlig i den forstand at det er så lett å ta bare et lite stykke til. Det er rett og slett altfor enkelt å bli hekta på banankake/ bananbrød.
Denne oppskriften passer i en form på 1 liter.
Ingredienser:
- 2,5 dl moste bananer (2-3 godt modne bananer)
- 1 ts natron
- 125 g usaltet smør, romtemperert
- 200 g sukker
- 2 egg
- 200 g siktet hvetemel eller speltmel
- 75 gram kulturmelk
- Ca 50 gram grovhakkede valnøtter hvis du vil ha mer krønsj
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 160 grader
- Skrell bananene og mos dem
- Tilsett natron og sett til side
- Kutt smøret i små terninger og ha det i en bakebolle
- Tilsett sukkeret
- Bland det hele sammen med en håndmikser
- Visp eggene inn i smør/sukkerblandingen
- Tilsett en tredjedel av de moste bananene og bland godt
- Tilsett en tredjedel av melet og bland godt
- Tilsett en tredjedel av kulturmelken og bland godt
- Fortsett til alle ingrediensene er godt blandet og røren er glatt og fin
- Hell røren over i den bakepapirkledte formen
- Sett formen på rist midt i ovnen
- Stek bananbrødet i ca 60 -70 minutter NB! Husk at ovner er forskjellige. Prøv deg fram
- Stikk en bakepinne midt i kaken når steketiden nærmer seg slutten
- Er pinnen helt ren når du tar den ut er kaken ferdig, hvis ikke må den stå lenger
- La banankaken avkjøles i formen ca 30 minutter før du tar den ut og avkjøler videre på rist
- Skjær gaske tykke skiver og spis den som den er eller servér med vaniljekesam eller vaniljesaus ved siden av
Oppskriften har jeg hentet hos Enestaaende Mat og Bollefrua