Saftig banankake

IMG 1345

Dette er en skikkelig digg kake, og «alle” kaller den for brød. Det er i alle fall  en helt fantastisk god og saftig kake/ brød, og dermed litt farlig også. Farlig i den forstand at det er så lett å ta bare et lite stykke til. Det er rett og slett altfor enkelt å bli hekta på banankake/ bananbrød.

Denne oppskriften passer i en form på 1 liter.

Ingredienser:

  • 2,5 dl moste bananer (2-3 godt modne bananer)
  • 1 ts natron
  • 125 g usaltet smør, romtemperert
  • 200 g sukker
  • 2 egg
  • 200 g siktet hvetemel eller speltmel
  • 75 gram kulturmelk
  • Ca 50 gram grovhakkede valnøtter hvis du vil ha  mer krønsj

 

Fremgangsmåte:

  • Sett ovnen på 160 grader
  • Skrell bananene og mos dem
  • Tilsett natron og sett til side
  • Kutt smøret i små terninger og ha det i en bakebolle
  • Tilsett sukkeret
  • Bland det hele sammen med en håndmikser
  • Visp eggene inn i smør/sukkerblandingen
  • Tilsett en tredjedel av de moste bananene og bland godt
  • Tilsett en tredjedel av melet og bland godt
  • Tilsett en tredjedel av kulturmelken og bland godt
  • Fortsett til alle ingrediensene er godt blandet og røren er glatt og fin
  • Hell røren over i den bakepapirkledte formen
  • Sett formen på rist midt i ovnen
  • Stek bananbrødet i ca 60 -70 minutter NB! Husk at ovner er forskjellige. Prøv deg fram
  • Stikk en bakepinne midt i kaken når steketiden nærmer seg slutten
  • Er pinnen helt ren når du tar den ut er kaken ferdig, hvis ikke må den stå lenger
  • La banankaken avkjøles i formen ca 30 minutter før du tar den ut og avkjøler videre på rist
  • Skjær gaske tykke skiver og spis den som den er eller servér med vaniljekesam eller vaniljesaus ved siden av
IMG 9274

Oppskriften har jeg hentet hos Enestaaende Mat og Bollefrua

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *