Har du ikke spist vegetarmat vil jeg absolutt anbefale deg å prøve. Det er faktisk ikke så mange månedene siden jeg smakte det for første gang og jeg ble hekta. Det smaker utrolig godt og er jo også veldig sunt. Siden jeg smakte det første gang har jeg laget ulike vegetarretter mange ganger, noen har jeg funnet oppskrift til på nettet og noen har jeg funnet på selv.
Ingredienser:
- Olivenolje
- 2 pk ferdig kokte kikerter (Go green)
- 5-6 neper delt i 4 terninger
- 6 reddker delt i 4 terninger
- 1/2 blomkålhode i buketter
- 1/2 broccoli i buketter
- 1 liten løk
- 1 vårløk
- 3 gulrøtter
- 1 rød chili uten frø
- 4 fedd hvitløk
- 1 neve basilikum
- noen stilker rosmarin
- salt, pepper
- 2 ts oreganokrydder
- 1 ts karri
- en liten neve parmesan
Fremgangsmåte
- Ha olje i en ildfast form
- Skyll kikertene og ha dem i formen
- Dryss over 1-2 ts karri
- Del opp grønnsakene og legg over i formen
- Hakk urtene og ha over i formen
- Hell olivenolje over grønnsakene
- Bland med en stekespade el.sleiv
- Stek ved 200 grader i ca 40 minutter
- Rør i grønnsaksblandingen noen ganger under steketiden og tilsett evt mer olivenolje
- Når det gjenstår 5-10 min av steketiden tilsetter du parmesanosten og rører den inn
- Serveres med nye, kokte poteter (det er jo så godt) eller med ris , linser eller ingenting
Saus
- Jeg serverte dette med en enkel rømmesaus ved siden av
- 1/2 boks rømme og 2-3 ts dijonsennep
- Varm opp
- That’s it
Håper du er enig med meg i at denne formen smaker nydelig.