Det er vel få supper som smaker bedre om sommeren enn gazpacho, det er selve sommersuppen for meg. Den er også veldig rask å lage siden den ikke skal koke. Det er omtrent så enkelt som å ta det du har av grønnsaker ut av kjøleskapet, mose det med en stavmikser, tilsette væske og voila – ferdig <3
Jeg har noen andre varianter av gazpacho på bloggen også, du finner dem HER.
For å gjøre suppen litt mer “elegant” kan man dele opp grønnsaker, kokt egg, skinke og servere ved siden av i små boller. Man får det ofte på restauranter i Spanie, eller man kan velge om man vil ha “sin” eller “con”.
Ingredienser:
- 1 boks gode italienske tomater
- 1/2 skrelt agurk i terninger
- 1 liten løk, hakket
- 2.3 hvitløkfedd, hakket
- 1/2 søt paprika i terninger
- 2 skiver loff uten skorpe
- 2 ss sherryeddik eller hvitvinseddik
- 1 ts sukker
- 2 ss god olivenolje
- 1/2 lier vann
- 1 grønnsaksbuljongterning
- 1 dæsj tabasco med hvitløk
- 1-2 dl appelsinjuice/ presset appelsin
- salt og pepper
- litt bladpersille
Fremgangsmåte:
- Varm opp vannet og løs opp buljongterningen
- Legg “loffinnmaten i bløt i buljonvannet
- Ha alle ingrediensene opp i foodprosessoren og kjør til det blir en tykk suppe.
- Spe evt med mer vann til konsistensen blir passe.
- Sjekk om det trengs mer krydder.
- Sett den kaldt til den skal serveres. Den skal være ordentlig avkjølt!