Aprikos- og rabarbrasyltetøy

 

 

IMG_7037.jpg

Nå er det slutt på rabarbrasesongen så jeg har vært sent ute med å poste dette innlegget. Det er imidlertid et veldig godt syltetøy som du kanskje kan prøve neste sesong?

Selv om jeg ikke spiser syltetøy så ofte er det likevel gøy å ha sitt eget. Denne gangen hadde jeg lyst til å bruke rabarbra som jeg har «gjenoppdaget» de siste årene. Men jeg hadde lyst til å bruke noe annet også, så da falt valget på aprikoser som jeg liker veldig godt. Resultetet ble et nydelig syltetøy med et lite snev av kanel.

Ingredienser:

  • Ca 7-800 g rabarbra
  • 2 brett ferske aprikoser (12-14 stk)
  • 6-700 g sukker
  • 1/2 pk syltepulver
  • 2 kanelstenger
  • Saften av 1 sitron

 

Fremgangsmåte:

  • Vask rabarbraen, men ikke skrell den
  • Del den i ca 2 cm store biter

IMG_6995.JPG

  • Del aprikosene i to og ta ut steinen og del dem deretter i mindre biter

IMG_6993.JPG

  • Legg frukten i en bolle
  • Press over sitronsaft
  • Bland sukker og syltepulver og dryss over frukten
  • Bland godt
  • Legg i kanelstengene

IMG_6999.JPG

  • La ligge natten over
  • Rør litt før du legger deg og neste morgen
  • Ha ingrediensene i kjelen og kok opp
  • Skum av

IMG_7019.jpg

  • La dette koke ca 45 minutter
  • Fyll på glass

IMG_7022.jpg

 

IMG_0808.JPG

Det er viktig at det ikke er bakterier så glassene må kokes først i ca 5 minutter

Sett dem deretter i ovnen på ca 100 grader til de skal brukes

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.