Nå er det slutt på rabarbrasesongen så jeg har vært sent ute med å poste dette innlegget. Det er imidlertid et veldig godt syltetøy som du kanskje kan prøve neste sesong?
Selv om jeg ikke spiser syltetøy så ofte er det likevel gøy å ha sitt eget. Denne gangen hadde jeg lyst til å bruke rabarbra som jeg har «gjenoppdaget» de siste årene. Men jeg hadde lyst til å bruke noe annet også, så da falt valget på aprikoser som jeg liker veldig godt. Resultetet ble et nydelig syltetøy med et lite snev av kanel.
Ingredienser:
- Ca 7-800 g rabarbra
- 2 brett ferske aprikoser (12-14 stk)
- 6-700 g sukker
- 1/2 pk syltepulver
- 2 kanelstenger
- Saften av 1 sitron
Fremgangsmåte:
- Vask rabarbraen, men ikke skrell den
- Del den i ca 2 cm store biter
- Del aprikosene i to og ta ut steinen og del dem deretter i mindre biter
- Legg frukten i en bolle
- Press over sitronsaft
- Bland sukker og syltepulver og dryss over frukten
- Bland godt
- Legg i kanelstengene
- La ligge natten over
- Rør litt før du legger deg og neste morgen
- Ha ingrediensene i kjelen og kok opp
- Skum av
- La dette koke ca 45 minutter
- Fyll på glass
Det er viktig at det ikke er bakterier så glassene må kokes først i ca 5 minutter
Sett dem deretter i ovnen på ca 100 grader til de skal brukes