Pølser med stekte grønnsaker

image

Det har skjedd noe med pølser de siste årene, og det virker som den positive utviklingen bare fortsetter. Man kan nå få pølser av høy kvalitet med alle mulige smaker og konsistenser. I denne retten har jeg brukt lammepølser med feta og oliven fra Annis Pølsemakeri Man kan muligens kjøpe disse pølsene flere steder, men jeg handler på Mathallen når jeg skal ha gode pølser.

Disse pølsene har jeg stekt i olivenolje i grillpannen og blandet sammen mange forskjellige grønnsaker som jeg stekte i en annen. Som tilbehør til dette hadde jeg søtpotetmos, men det kunne like gjerne vært vanlig potetmos, ris, linser eller ingenting i det hele tatt. Godt er det uansett.

Grønnsakene jeg brukte:
 • 1 løk i skiver
 • 3 gulrøtter i biter
 • 1 fennikel i skiver
 • 1 rød chili
 • 6 grønne asparges i biter
 • 1/2 squash i biter
 • 3 tomater
 • 1 boks kidneybeans
 • 1/2 rød paprika
 • Rosmarin
 • Oregano
 • Salt og pepper
Start med grønnsakene som tar lengst tid og tilsett etterhvert. Pass på at de ikke steker for lenge, det skal være litt å crunchy.

Stek pølsene i olivenolje til de blir pent brune.

Kos deg med deilige, kjøttfulle pølser fra en av Norges beste pølsemakere eller lag rett og slett pølsene selv.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *