En nydelig fiskerett som er både enkel og lettvint. Jeg brukte salmalaks denne gangen, men du kan selvsagt bruke den laksen du ønsker. Personlig synes jeg laksen fra Gode Hav er bra, og den er en del billigere enn salmalaksen.
At jeg valgte å bruke søtpoteter som tilbehør er for det første at jeg elsker det og for det andre at det ikke er fullt så mange karbohydrater i dem. Jeg valgte stort sett grønne grønnsaker på grunn av fargen, det ble ganske fint sammen med det andre. Men du kan selvsagt velge det tilbehøret du ønsker, det overraskende her er marineringen av laksen.
Ingredienser 4 personer:
- 7-800 g laksefilét
- 3 ss flytende honning
- 3 ss grov sennep
- salt og pepper
Ingredienser søtpotetmos:
- 2 søtpoteter
- 1 rød chili uten frø
- 1 ss creme fraishe
- 1 ss meierismør
- saft av 1/2 sitron
Grønnsaksblanding:
- En blanding av grønnsaker, som f.eks.
- sukkererter
- squash
- stangselleri
- rødløk
- litt timian til pynt
Tilberedning laks:
- Del laksen i porsjonsstykker og legg dem i et ildfast fat
- Rør sammen sennep og honning i en bolle
- Pensle blandingen over laksen
- Dryss over salt og pepper
- Dekk med aluminiumsfolie
- Sett i kjøleskapet ca 1 time
- Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme
- Bak fisken i ovnen ca 12 minutter, men dette må du teste på din egen komfyr
- Når du pirker i den med en gaffel skal den flake seg
Tilberedning søtpotetmos:
- Del søtpotetene i terninger
- Ha dem i kjelen
- Kok dem sammen med chili til de er myke
- Mos det hele sammen til en puré
- Smak til med salt og pepper
- Tilsett smøret
Montering:
- Legg grønnsakene midt på tallerkenen
- Legg søtpotetene over
- Plasser fisken på toppen
- Pynt gjerne med urter el.l.