Overraskende tunfiskpasta

IMG 4963

Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle like tunfiskpasta laget av tunfisk på boks. Fersk tunfisk er ikke favorittfisken min, synes den har så lett for å bli tørr. Er den riktig tilberedt derimot, da er den helt nydelig synes jeg. 

Men altså, denne pastaen er laget med 2 bokser tunfisk i vann. Jeg misliker de fleste former for hermetikk og spiser det aldri, men nå ville jeg prøve. Denne pastaen er nemlig Bent Stiansen sin oppfinnelse, og når han kan anbefale tunfisk på boks så kan jammen jeg spise det også. Jeg endret som vanlig på oppskriften for å sette mitt preg på den.

Så jeg satte i gang, kunne jo kaste den hvis den ikke smakte godt. Jeg var negativt innstilt hele veien fram til første smak. 

Det er sjelden jeg har blitt så overrasket over en matrett, det smakte rett og slett kjempegodt. Heldigvis ble det rester så jeg har spist denne pastaen til lunch 2 dager nå, og denne retten skal jeg definitivt lage flere ganger. 

Enkel og rask å lage, perfekt hverdagsmiddag <3

Ingredienser:

 • Type pasta etter eget ønske
 • 2 ss smør
 • 2 små bokser tunfisk i vann
 • 2 løk i skiver
 • 6 hvitløkfedd, hakket
 • 1/2 squash i biter
 • 1 neve svarte oliven uten sten
 • 2 ss kapers
 • 1neve hakket persille
 • 1 neve frisk estragon (eller krydder)
 • 1 dl hvitvin
 • 3-4 ss sitronsaft
 • Salt og pepper
 • Ruccolasalat

Fremgangsmåte:

 • Ha olivenolje i kjelen og tilsett løk og hvitløk
 • Surr noen minutter til løken er blank
 • Tilsett squash og surr videre
 • Ha i hvitvin og sitronsaft og kok opp
 • Tilsett de to boksene med tunfisk inkl vannet
 • La det hele koke videre noen minutter
 • Tilsett oliven, kapers, urter og krydder
 • Kok pastaen etter anvisning på pakken
 • Hell av kokevannet og bland pastaen med smør
 • Vend pastaen inn i tunfisksausen
 • Serveres i dype skåler med ruccola over

IMG 4946

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *