I disse burgerne kan du velge om du vil male kjøttet selv eller få slakteren til å gjøre det for deg. Du kan selvsagt bruke karbonadedeig også.
De siste ukene eller månedene har det vært mye bruk av søtpoteter på bloggen, det skyldes at jeg virkelig elsker dem og bruker dem hele tiden. Men om du ikke synes det samme som meg så er det selvsagt bare å skifte dem ut med vanlige poteter eller noe helt annet som for eksempel speltperler, de er sunne og gode.
En grønnsakssalat hører med synes jeg, bare salat, tomat, agurk, urter og en god dressing. Det er jo også vanlig med forskjellige sauser ved siden av, og det kan du enten lage selv, eller kjøpe ferdig. Denne gangen brukte jeg barbecusausen til Superbra, den kan jeg anbefale. Smaker nesten like godt som hjemmelaget.
Ingredienser;
- Ca 500 g karbonadedeig
- 1 egg
- 2 sjalottløk, finhakket
- 2 kinesiske hvitløk, finhakket
- 1 – 2 rød chili, finhakket
- 1 ss chilipasta
- Litt fersk ingefær, hakket
- 1 dash barbecuesaus
- salt, pepper og litt timiankrydder
Fremgangsmåte
- Ta alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen og kjør til alt er godt blandet
- Sett i kjøleskapet 30-40 minutter eller mer så smakene får satt seg
- Ta deigen ut på bakebordet og form 5-6 hamburgere
- Stek ved middels varme til de har fått fin stekeskorpe
- Legg dem i et ildfast fat og etterstek evt i stekeovnen
- Legg gjerne ost oppå hver hamburger og bruk forskjellige oster
- Serveres slik du liker best <3