Lavkarbovafler med vaniljekesam

Det er ikke ofte det serveres vafler hos oss, vanligvis en gang i året når mannen min har guttefest og serverer pølse i vaffel på ekte Mossevis.

Men nå har det jo nettopp vært den internasjonale vaffeldagen, og jeg ble virkelig inspirert av alle vaffelbildene som dukket opp overalt. Jeg ville absolutt ikke lage vanlige vafler, men helst noen som var lavkarbo og glutenfrie. Fant en oppskrift hos Fotballfrue som jeg tok utgangspunkt i.

Oppskriften gir ca 10 vaffelplater

Ingredienser:
  • Ca 250 g finmalte mandler (skoldet)
  • 30 g usaltet smør
  • 3 egg
  • 1 ts fiberhusk
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts bakepulver
  • 2 dl matfløte
  • 1/2 dl melk
  • 1 ss sukrin
  • Kanel, kardemomme og vaniljesukker etter smak
Fremgangsmåte:
  • Skåld mandlene og ta dem i en blender
  • Kjør mandlene til de er finmalt
  • Smelt smøret
  • Bland mandlene med det tørre
  • Spe med fløte/ melk, litt om gangen og bland godt
  • Tilsett eggene, ett om gangen
  • Tilsett smøret til slutt
  • Hvis røren virker tykk kan du spe med vann til passe konsistens
  • Sett i kjøleskapet 20-30 minutter slik at den sveller
  • Smør vaffeljernet og stek i vei

Server vaflene med det du liker best. Jeg serverte med blant annet vaniljekesam og friske bær.

Personlig synes jeg disse vaflene smaker mye bedre enn “vanlige” vafler.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *