Torsk med pesto og ovnsstekte søtpoteter

Collage

Her får dere en ny oppskrift på skrei/ torsk (fritt valg hva dere velger). Forskjellen på skrei og torsk er  at skreien er sesongvare, mens torsk finnes hele året. Skreien lever i Barentshavet, men fra januar til april kommer den til Norskekysten for å gyte. I denne perioden er det derfor vanlig å servere skreimølje som er torsk med lever og rogn. Skrei er også en del dyrere enn torsk og den er hvitere i kjøttet.

Det er vel ingen overraskelse at torsk/ skrei er min favorittfisk, jeg spiser det så ofte jeg kan. Etterhvert har det blitt mange oppskrifter på torsk her på bloggen, jeg anbefaler alle. Jeg vet ikke om det er mulig å mislykkes med torsk, men det er i såfall kun hvis den er gammel eller hvis den blir tilberedt for lenge slik at den blir tørr. Torsk må etter min mening aldri bakes lenger enn 13 -14 minutter i ovnen, og kortere hvis det er små stykker.

Denne gangen valgte jeg å bruke pesto på torsken, det var et godt valg. Jeg bakte også søtpotetene i ovnen, men de ble litt bløte så neste gang skal jeg prøve å fritere dem. Smaksmessig var de imidlertid kjempegode.

Grønnsaker forøvrig var løk, rød paprika, squash og broccoli, dette var også gode valg. Det ble også fargerikt og fint.

Jeg ser at i det siste har jeg brukt søtpoteter omtrent til alt jeg lager, det er for tiden en stor favoritt. Men det er selvsagt ikke noe i veien for å skifte dem ut med noe annet. Denne retten hadde smakt nydelig med ris også.

Tidsforbruk på retten er ca 45 minutter

Ingredienser 4 personer:

  •  800 g torskeloin eller torskefilét uten skinn og ben
  • 1 løk i tynne skiver
  • 3-4 fedd hvitløk i tynne skiver
  • 1 broccoli i små buketter
  • 1 rød paprika i biter
  • 1 squash i biter
  • 2,5 dl vann
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • 2 ss olivenoljesaft av 1/2 sitron
  • 4-5 ts pesto (jeg brukte pestoen til Jamie Oliver denne gangen, men vil du lage den selv finner du oppskrift HER)
  • salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Hell litt olivenolje i en ildfast form
  • Sett ovnen på 200 grader varmluft
  • Skjær torsken i serveringsstykker og dryss på salt
  • La den stå med saltet i 15-20 minutter
  • Skyll deretter av saltet, tørk den og krydre med slt og pepper
  • Skjær løk og hvitløk i tynne skiver og legg over i det ildfaste fatet
  • Skjær deretter de andre grønnsakene i små biter og legg over
IMG 4769
  • Hell litt olivenolje over grønnsakene og dryss på salt og pepper
  • Løs opp buljongterningen i vannet
  • Hell buljongen over
  • Legg nå torskestykkene over grønnsakene og smør på pestoen, ca 1 ts på hvert stykke
IMG 4771
  • Press litt sitronsaft over
  • Dekk formen med aluminiumsfolie
  • Sett formen i ovnen i ca 13- 14 minutter
  • La den stå på benken noen minutter før du legger den opp
IMG 4774

 

Søtpotetene

  • Ha litt rapsolje i en ildfast form
  • Skrell søtpotetene og del dem i båter
  • Legg dem i båter
  • Strø over maldonsalt
  • Bak i ovnen ca 30 minutter eller til de er ferdige
  • (Jeg synes potetene ble gode, men litt bløte. Skal frityrsteke dem neste gang.)

IMG 4777

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.