Norwegian Seafood har nylig kommet med et produkt jeg har store forventninger til, vakumpakket helside av fersk torskeloin. Produktet selges i alle fall i landets Rema 1000-butikker, men jeg er usikker på om det også selges andre steder. Siden jeg er en slik torskeelsker som jeg er så er dette virkelig et produkt jeg ønsker velkommen.
Mitt første møte med produktet resulterte i laks- og torskekaker som du finner oppskrift på her. Neste gang vil jeg tilberede torsken alene for å kjenne om dette er et produkt jeg ønsker å bruke. Jeg håper virkelig den holder mål for da kan jeg spise torskeloin mye oftere enn jeg gjør nå.
Men først fiskekakene som ble gode og smakfulle. De var litt spicy og hadde en annen konsistens enn “vanlige” fiskekaker, litt mer spennende. Som tilbehør laget jeg en salat som også var litt spicy, du finner oppskriften til slutt i innlegget.
Ingredienser:
Ca 300 g torskefilét
Ca 300 g laksefilét
1 ts salt
1 egg
1 rød chili, finhakket
1 tommel frisk ingefær, finhakket
3 hvitløkfedd, finhakket
1 neve persille, finhakket
saft av 1/2 lime
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Skjær fisken i mindre biter og ha disse i foodprosessoren sammen med salt
Kjør sammen til en jevn blanding
Tilsett de øvrige ingrediensene og kjør foodprosessoren litt til så det blir godt blandet
La farsen stå i kjøleskapet i 30-40 minutter
Form farsen til kaker og stek dem i rapsolje noen minutter til de får fin farge
Etterstek evt i stekeovnen
Tilbehør
Jeg serverte en litt spicy salat og chilirømme ved siden av.
Chilirømmen består bare av vanlig rømme / creme fraishe og chilisaus
Salatingredienser: (jeg oppgir ikke mengde, dette er bare å smake seg fram til hva man synes er best)
- Litt salat
- Cherrytomater
- Agurk
- Rød paprika
- Sukkererter
- vårløk
- 1/2 rødløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 1/2 rød chili
- 1 neve cashewnøtter
Dressing:
- Sitronolje (Olivers)
- Saft av 1/2 chili
- litt fishsauce
- litt soyasaus
- litt frisk ingefær
- litt ingefæreddik (Olivers)