Denne retten er inspirert av det kreolske kjøkkenet og smaker litt spicy. Det kreolske kjøkken er en mattradisjon som stammer fra New Orleans og områdene rundt, men har elementer både fra Det franske kjøkken, Afrika og Karibien. Det kan sammenlignes med cajun-kjøkkenet, men er allikevel annerledes, spesielt i historisk sammenheng.
I denne oppskriften har jeg hentet inspirasjon fra et oppskrifthefte hos Meny, men laget min egen vri på den.
4 personer:
Ingredienser:
- 4 store kyllinglår eller 8 små
- 2 ss chilikrydder eller piri piri krydder
- 2 søtpoteter
- 4 maiskolber
- 1 søt paprika i biter
- 1 stor chili, hakket
- Olivenolje
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Skyll og tørk av kyllinglårene
- Gni dem inn med olivenolje og krydder
- Legg dem i en smurt ildfast form
- Del maiskolbene i biter og søtpotetene i båter
- Legg grønnsakene i en annen ildfast form eller fordel dem rundt kyllingen
- Stek kyllinglårene i ovnen på 200 grader varmluft i ca 30 minutter
- Stikk en skarp kniv i låret for å sjekke at den er ferdig
- Sett inn grønnsakene de siste 20 minuttene
