Velkommen til Sihanoukville

Nå har jeg plassert meg ved hotellets pool og har tenkt å nyte dagen her. Jørn har reist på en heldagstur til en av øyene for å snorkle og dykke. Siden dette ikke er min favorittaktivitet har jeg valgt å bli her. Litt synd at jeg ikke finner frokostkupongene, for nå har jeg faktisk lyst på frokost.

Strendene

Sihanoukville, eller Kompong Som som innbyggerne fortsatt kaller den, ligger syd i Kambodsja, og med sine fantastiske strender og azurblå hav er denne byen landets største strandresort. Byen var og er et hovedsted for backpackere og hippier så det er ganske kult å gå langs stranden “deres” Ochheuteal Beach . Masse liv, musikk, dans, grilling, drikking, røyking og festlige mennesker i alle aldre.

Det er mange forskjellige strender å velge blant, selv bor vi på Sokha Beach . Stranden er privat og eies av hotellet vi bor på. Andre kan også benytte stranden mot en avgift. Stranden er 2 km lang og har finkornet strand og turkis vann, så den er absolutt verdt et besøk.

Jeg fant imidlertid mitt paradis på Otres Beach , ca 7 km fra sentrum. Hvis jeg skulle komme hit igjen vil jeg helt klart bo her, f.eks. på Elephant Garden som har fine overnattingsmuligheter, men dessverre elendig mat. Det er flere spisesteder rundt, så man trenger absolutt ikke å spise her. Det jeg falt mest for på Otres Beach var freden og roen. Her var det avslappet stemning. Hav og strand var fantastisk, så det er ingen overraskelse at denne stranden er rangert som en av verdens beste. Jeg er utrolig pysete når det gjelder vanntemperatur, men her var det 34 grader i vannet og det holdt for meg også. Dette er også en privat strand man må betale for å bruke, tror det var 4$ for solseng og håndkle. For å komme hit fra sentrum må man ta tuk tuk, prisen er ca 7$ pr vei.

Det er mange andre strender også, men jeg nevner Independence Beach til slutt. Du kan lese om alle strendene i turistguider eller på nettet. Felles for alle strendene er den nydelige sanden og vannet. Men jeg vil advare mot de offentlige strendene, det er altfor mange mennesker og for mye mas.
Sihanouk Sentrum

Er du opptatt av shopping er det ikke mye å hente her. Stort sett små butikker som har samme utvalg, strandkjoler, shortser etc. Det finnes imidlertid flere store shoppingsentre litt utenfor sentrum, men der har jeg ikke vært.

Fra hovedveien gjennom byen og ned mot backpackerstranden er det to gater som er proppet med restauranter, barer og massasjesalonger. Her er det et yrende liv døgnet rundt tror jeg, masse mennesker i alle aldre og høy stemning. Selv likte jeg godt å gå her, mye rart å observere.

Noe jeg imidlertid IKKE likte var at sextrafikken er kommet hit også. Gamle, grisete, siklende og ekle mannfolk som hadde kjøpt unge, smellvakre kambodsjanske jenter for noen få dollar. Jeg skjønner ikke at de kan få seg til det. Det er litt lettere å forstå jentene som kan tjene en månedslønn på en kveld. Har jo sett denne sextrafikken mange steder i verden, og jeg blir like kvalm hver gang. Den lar seg uansett aldri stanse så lenge verden er som den er.

I sentrum kan du i grunnen finne det meste. Her er det vaskerier, internettkafeer, utleiekontorer av forskjellig slag, masse overnattingssteder og spisesteder, bookingkontorer for ulike turer og transportmidler og 40 000 tuk tuker tror jeg. Det er masse liv overalt i sentrum, så hvis du foretrekker fred og ro så leier du ikke hotellrom her.

Restauranter

Det kryr av restauranter her, vi har prøvd noen av dem. Bortsett fra på Otres Beach har maten vært knallgod. Felles for både Thailand og Kambodsja er at maten deres er nydelig og sunn med massevis av grønnsaker og svært lite fett. Det var nok her jeg burde bo tror jeg.

Jeg vil nevne Restaurant Sandan Som drives etter Friends-konseptet. Vi spiste også på de to Friendsrestaurantene som finnes i Phnom Penh., Romdeng og Friends The Restaurant. Jeg har planer om å skive et eget innlegg om Friendskonseptet senere.

Sandan har et kreativt og spennende kjøkken, men jeg vil advare om at spesielt forrettene deres er store. Kjøp en forrett og del den, det er mere enn nok. Prisen er midt på treet, vår regning kom på i overkant av 60$ for to forretter, to hovedretter, 2 glass vin og 1 øl + 2 margaritas som var så gode at jeg fikk gåsehud.

Jeg spiste ferske vårruller og stekte akkar med pepper, Jørn hadde grønnsaker med dip og røkt kambodsjansk fiskesuppe. Sistnevnte.falt ikke i smak hos meg siden jeg ikke liker røkt smak.

Den andre restauranten jeg vil nevne er Nyam Restaurant som ligger midt i sentrum. Nydelig mat her også og mye billigere. Vi hadde samme sammensetning med 2 forretter, 2 hovedretter og vin, øl og margarita. Prisen kom på i overkant av 20$, og kvaliteten på maten var den samme.

Spiste ferske vårruller, Tom Yam suppe, stekt blekksprut og fisk i bananskall, bortsett fra vårrullene som jeg ikke likte var det andre deilig.

Jeg synes Sihanoukville er et deilig sted og anbefaler det virkelig. Ulempen er at det er veldig langt borte, og ikke det enkleste stedet å reise til. Men det er deilig befriende å komme hit, det er som Thailand for 30-40 år siden tror jeg. Foreløpig ikke overfylt av turister. Turistindustrien vokser imidlertid fort, det bygges overalt. Om 5 år tror jeg Sihanoukville er annerledes enn i dag.

 

Print Friendly, PDF & Email

One Comment on “Velkommen til Sihanoukville”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *