Velkommen til Siem Reap

Nå befinner jeg meg i Kambodsja, nærmere bestemt i en gassdrevet bil med en ikke-engelsktalende privatsjåfør på vei til Phnom Penh, hovedstaden. Kjøreturen tar ca 5 timer, og jeg håper jeg kommer levende fram. Vet ikke om det finnes trafikkregler her, de følges i alle fall ikke.
Før denne turen har jeg vært noen dager i Bangkok og noen dager i Siem Reap – Kanskje du aldri har hørt om Siem Reap, og det er ikke så rart. Den er mest kjent for severdigheten Angkor Vat, verdens største religiøse byggverk. På grunn av dette byggverket strømmer tusenvis av mennesker til byen hvert år, og har du ikke vært der vil jeg varmt anbefale at du tar en tur. Jeg har i alle fall lyst til å være her lenger.
Det er mange utlendinger som har slått seg ned i byen, både for å drive business og av humanitære grunner. Ansvarlig turisme er et stikkord her, man støtter lokalbefolkningen med både utdanning og jobb. Jeg vil her spesielt nevne Kathrine Solhaug som gjennom Babel Guesthouse og Globalstudies jobber svært aktivt med dette. Hun har også opprettet Solhaugfondet som hjelper unge kambodsjanere med bl.a. utdanning.

Et annet prosjekt som drives på samme måte er Soria Moria Boutiqe Hotel . De har mottatt priser for responsible tourism og har et bredt samarbeid med en rekke organisasjoner. De har også et trainee-samarbeid med Quality hotel Expo i Oslo. To av de ansatte ved hotellet i Oslo jobber 1 år i Kambodsja og omvendt. Du kan lese mer om deres arbeid med responsible tourism på hjemmesiden deres.

Skal du til Siem Reap vil jeg anbefale at du bor på Babel Guesthouse eller Soria Moria Hotel så støtter du samtidig de som trenger det.

Når du er i Siem Reap bør du også besøke The Floating Village som ligger noen kilometer utenfor sentrum. Her bor det ca 6000 statsløse flyktninger i ytterste fattigdom. Det finnes både flytende kirke, flytende tempel og flytende skole her, bygget ved hjelp av forskjellige hjelpeorganisasjoner hvis jeg forstod det riktig.

Men Siem Reap er mere enn Angkor Vat og hjelpeprosjekter. Det er en livlig og levende by, her finner man blant annet herlige Pub Street som har et yrende folkeliv mesteparten av døgnet. Som navnet tilsier er det massevis av barer og puber der, men også mange gode spisesteder og butikker. Old Marked ligger rett ved siden av. Det kryr av tilbud på massasje i alle former, ikke er det dyrt heller. Fiskemassasje er kanskje litt på siden av hva man kan kalle massasje, men jeg måtte jo prøve det.

Deilige vårruller med peanøttsaus som jeg spiste i Pub Street

Det er mange gode spisesteder i Siem Reap, noen er faktisk svært gode. Jeg skal skrive om et par av disse i et senere innlegg.
Jeg kom heldigvis levende fram til Phnom Penh som dere sikkert skjønner.

 

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments on “Velkommen til Siem Reap”

  1. Hei Torill!
    Spennende å lese reisebrevet ditt og det er hyggelig at du deler opplevelsene med oss 😉 Dette ser ut som et spennende reisemål, men jeg kan dessverre ikke begi meg ut på slike lange reiser :S Kos dere masse videre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *