Matopplevelser i Siem Reap

Jeg er som kjent opptatt av god mat, og når jeg er ute og reiser foretrekker jeg å spise godt. Så før hver tur sjekker jeg blant annet Guide Michelin og Tripadvisor for å finne spisesteder, og i tillegg spør jeg bekjente og på Twitter og Facebook. Noen ganger blir det full klaff og andre ganger det motsatte.

I dette tilfellet bestilte jeg bord på tre restauranter før vi dro, to av dem hadde jeg funnet frem til selv og den tredje fikk jeg anbefalt av Kathrine Solhaug som er bosatt i Siem Reap.

To av restaurantene var full klaff og skal du besøke byen bør du prøve i alle fall en av dem.

Palate Ankor Restaurant er en ganske nyåpnet restaurant i minimalistisk stil. Her kan man velge om man vil sitte nede eller oppe på terrassen med utsikt til elven. Jeg synes restauranten var elegant og lekker og servicen var virkelig bra. Og når de i tillegg har min favorittdrink Applematini blir jeg fornøyd. Applemattini har de mange steder, men GOD Åpplemartini har jeg bare fått i Miami og Hong Kong, og nå altså i Siem Reap også.

Maten her var nydelig, innovativ og spennende. Jeg ble så opptatt av maten at jeg glemte å ta bilder av hovedrettene. Til forrett valgte vi 2 tapasretter, en med spicy reker og en de kalte chicken lollipop, nydelig begge to.

Hovedrettene var spesielle, jeg valgte froskelårcurry og mannen min biff med maur. Jeg har jo spist froskelår, men aldri som curry og det var helt nydelig. Mannen fikk ha maurene sine i fred, men han skrøt av maten han også.

Regningen kom på drøyt 60$

Cuisinewatdamnak er regnet som en av de beste restaurantene i byen, og det kan jeg skrive under på. Man kan velge om man vil spise inne, på terrassen i 2. etg eller i hagen. Vi valgte hagen, mye mygg, men koselig. Her tilbys 2 menyer, hver på 6 retter og de skiftes hver uke.

Maten var helt nydelig, og jeg husker spesielt en av rettene – froskebiff!! Desserten var en sjokoladekomposisjon som er noe av det beste jeg har smakt. Hit må dere gå, folkens.

Froskebiff

Det var så mørkt at det ble altfor dårlig kvalitet på bildene.

Regningen kom på ca 75$

Kanell er den siste restauranten jeg vil nevne. Dette er også en meget bra restaurant som eies og drives av et fransk ektepar. Maten er stort sett fransk med noen asiatiske innslag.

Dette er en av de mest romantiske restauranter jeg har vært på. Bordene er plassert utover i hagen som blir opplyst av flettede lamper som gir et trolsk skjær over omgivelsene.

Når innehaveren kommer og ønsker velkommen får vi en boks myggspray, og det trengs. Massevis av mygg og jeg har myggestikk overalt snart.

Omgivelsene er altså i orden, men maten synes jeg var så som så. Jeg spiste fylte artisjokker til forrett, det var OK. Mannen min hadde grønnsakstempura, den var bløt og smakløs.

Hovedretten min var andeconfit, den hadde ikke sprøtt skinn og var for fet. Mannens seabass falt i smak hos ham, men jeg synes den var for tørr.

Så av de tre restaurantene jeg har nevnt havner denne på sisteplass når det gjelder maten. De to andre deler førsteplassen.

Regningen kom på drøyt 60$ her også, så prisnivået er ganske likt på restaurantene.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *