Dette er en av de beste krydderkakene jeg har smakt, og den har blitt en fast tradisjon i forbindelse med julen. Opprinnelig har jeg funnet deler av oppskriften på en annen matblogg, men husker ikke hvilken. Har imidlertid laget min egen vri på den slik at det ikke er noen direkte kopi av en annen oppskrift.
På toppen pleier jeg å bruke en hvit frosting laget av hvit sjokolade, men det er ingenting i veien for å servere den uten frosting heller. Det smaker ellers godt med en appelsinsalat eller appelsinskiver ved siden av.
Ingredienser:
- 3 egg
- 100 g smør
- 3 dl farin
- 4 dl mel
- 2 ts bakepulver
- 1 ss kanel
- 1ts malt ingefær
- 1 ts malt nellik
- 1 ts malt sort pepper
- 2 dl rømme
Fremgangsmåte:
- Bland sukker og smør til porøs konsistens, kna sammen
- Tilsett egg, 1 om gangen
- Bland inn mel, bakepulver og krydder
- Rør inn rømmen og bland godt
- Hell røren i en kakeform, ca 24 cm i diameter
- Sett i ovnen på ca 150 grader i ca 50 minutter
- Snu kaken opp ned og la den hvile før du skjærer i den
Hvit sjokoladefrosting:
Denne frostingen har jeg funnet hos Manuela på Passion for Baking.
Ingredienser:
- 4 dl melis
- 230 g smør
- 200 g hvit sjokolade
- 2 ss vanilje-extrakt (hvis du ikke har det kan du bruke vaniljesukker)
Fremgangsmåte:
- Hell melisen i en bolle sammen med mykt smør (varm smøret 20 sek i microen)
- Miks godt sammen så det blir luftig og fluffy
- Tilsett smeltet hvit sjokolade og miks videre noen minutter
- Tilsett vaniljeekstrakt/ vaniljesukker
- Miks videre til det er fluffy og fint. Jo lenger du mikser dess bedre blir det.
- Smør et lag med frostingen på kaken
- Denne frostingen passer også utmerket som topping på cupcaces.