Hanami på Tjuvholmen

IMG 0764

Hanami, beliggende i vannkanten på Tjuvholmen,  er en av in-restaurantene i Oslo for tiden. Jeg kan forstå det, restauranten er lekker, maten er nydelig og servicen er virkelig bra. Det er på ingen måte noen billig restaurant, for et fullt måltid må man regne med ca 1500,- per person. Men man kan nok spise både billigere og dyrere tror jeg.

Hanami sier selv at de har en visjon om å være enestående på japansk fusion, og det tror jeg de har lykkes med.

Restauranten er stor, men inndelt i forskjellige “avdelinger” slik at den virker intim og koselig. Servitørene (for det meste svenske selvsagt) gjorde virkelig jobben sin. Meget kunnskapsrike, hyggelige og hjelpsomme. Menyen kan virke forvirrende så vi overlot derfor valget til vår dyktige servitør, Niclas. Han fikk plukke ut flere forskjellige retter, kalde og varme fra havet. Vinen valgte vi selv, en frisk og deilig riesling.

Det er en stund siden vi var på Hanami så jeg har dessverre glemt mye av det vi fikk servert, men jeg husker i det minste at det var nydelig.

Nedenfor ser dere bilder av noe av det vi fikk servert:

Dette er rå kamskjell på en tomatbasert saus/ suppe. De smeltet i munnen.

IMG 0757

Dette er lettrøkt ål med forskjellige beter. Jeg liker egentlig ikke ål, men denne var smaskens.

IMG 0758

Softshell-krabbe med tilbehør

IMG 0759

Forskjellige typer sashimi og nigiri

IMG 0762

Teryakilaks med tilbehør

IMG 0764

Jeg kan absolutt anbefale denne restauranten, spesielt hvis du er glad i det som lever i havet ;o)

 

Hanami har en visjon om å være enestående i sin presentasjon av Japanese fusion. Vi ønsker å være stedet du oppsøker når du vil ha en unik sammensetning av mat, drikke og atmosfære. Vi er stolte av vårt eminente kokketeam som er hentet fra verdens beste restauranter.

Vi holder til i flotte lokaler på Tjuvholmen i Oslo. Restauranten er designet av Interiørplan i Oslo. Interiøret er inspirert av naturen, hvor det rustikke og moderne møter hverandre. Vi har en ideell plasseringen rett ved vannkanten.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *