Broccoli- og blomkålsuppe med chorizo

IMG_3765

 

Jeg er veldig glad i supper og lager det relativt ofte. Den suppen jeg presenterer her kan brukes som både selvstendig rett til lunch eller middag eller som forrett. Den smaker rett og slett helt nydelig og får også litt “sting” i og med at jeg bruker chorizo som garnityr.

Ønsker du å bruke noe annet enn chorizo kan du for eksempel bruke bacon eller spekeskinke, men jeg elsker rett og slett chorizo så derfor blir det som regel den jeg velger .

Ved siden av suppen smaker det deilig med godt brød, for eksempel foccacia eller baguetter.

Inspirasjon til suppen fant jeg i Andreas Viestads nye bok Noe godt hver dag, men jeg har som vanlig både kuttet ut og tilsatt noe, så det er på ingen måte noen kopi av Viestads suppe. Jeg kan forøvrig anbefale denne kokeboken, masse enkle og raske retter og mange ideer å bygge videre på.

Ingredienser:

  • 1 blomkål
  • 1 broccoli
  • 2 gulrøtter
  • 8 dl grønnsaks- eller kyllingkraft, evt buljong
  • 1 boks matfløte
  • 1-2 løk, finhakket
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 stor neve hakket bladpersille
  • 1 tommel revet ingefær
  • 100 g revet parmesan
  • Chorizopølse
  • Salt, pepper
  • Litt revet muskat
  • God olivenolje

 

Fremgangsmåte:

  • Surr løk og hvitløk blank i olje
  • Del blomkålen og broccolien i små buketter og gulrøttene i terninger
  • Ha det i gryten sammen med løken
  • Tilsett godt med grovhakket persille
  • Rør rundt et par ganger så det blir blandet
  • Hell over kraft og fløte
  • Væsken skal dekke grønnsakene så hell på litt mer kraft hvis det ikke dekker
  • La dette småkoke ça 20 minutter til grønnsakene er myke
  • Imens deler du chorizoen i små terninger og surrer den på middels varme til den avgir fett
  • Når grønnsakene er ferdig kokt tilsetter du halvparten av den revne parmesanen og litt muskat
  • Kjør deretter suppen jevn med en stavmikser, den skal være litt grov i konsistensen
  • Hvis suppen er for tykk tilsetter du mer kraft eller fløte
  • Hell suppen over i tallerkener og topp med chorizopølse, godt med bladpersille og resten av parmesanosten
  • Ringle over litt god olivenolje til slutt

Nydelig rett og slett

IMG 4335

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.