Jeg liker godt litt spicy mat og her i huset serveres det indisk og thailandsk rett som det er – i mange variasjoner. Jeg elsker alle de ulike krydderene som på en måte “eksploderer” i munnen, og det skal være skikkelig sterkt – ikke noe pingleindisk her i gården.
Denne suppen er proppfull av smak, brenner litt på tungen og er umulig ikke å like. Selve tilberedningsprosessen går fort, men det tar selvsagt litt tid å dele opp grønnsakene. Jeg pleier å dele opp alle grønnsakene på forhånd så er suppen klar på et blunk
Ingredienser:
- 1 finhakket løk
- 2 kløfter hvitløk
- 1 stor rød chili
- 4 gulrøtter, revet
- 4 ts currypowder
- 2 ss rød currypasta
- 1 ss koriandepasta
- 1 liter kyllingkraft eller kyllingfond
- 2 dl eplejuice
- 1,5 dl matfløte
- 1 boks kokosmelk, ikke light
- Kyllingfiléter, antall etter behov og ønske
- Salt og pepper
- Frisk koriander, hakket
- Frisk koriander
Fremgangsmåte:
- Fres løk, hvitløk og chili i olje til løken har blitt myk, men ikke brun
- Tilsett gulrøtter og karri og la dette surre et minutt ca.
- Tilsett kyllingkraft, matfløte, eplejuice og kokosnøttmelk
- Kok opp og la det småkoke 20-30 minutter
- Del kyllingen i biter og tilsett
- La suppen få et oppkok og la det småkoke 7-8 minutter
- Smak til om det trengs mer krydder
- Strø finhakket koriander over ved servering
Serveres med nybakte naanbrød.
Hvor mange personer er dette for?
4 personer mener jeg å huske, men det er jo litt avhengig av hvor mange kyllingfiléter du bruker -)