Spicy kyllingsuppe

Indisk suppe 010

Jeg liker godt litt spicy mat og her  i huset serveres det indisk og thailandsk rett som det er – i mange variasjoner. Jeg elsker alle de ulike krydderene som på en måte “eksploderer” i munnen, og det skal være skikkelig sterkt – ikke noe pingleindisk her i gården.

Denne suppen er proppfull av smak, brenner litt på tungen og er umulig ikke å like. Selve tilberedningsprosessen går fort, men det tar selvsagt litt tid å dele opp grønnsakene. Jeg pleier å dele opp alle grønnsakene på forhånd så er suppen klar på et blunk 🙂

 

Ingredienser:

  • 1 finhakket løk
  • 2 kløfter hvitløk
  • 1 stor rød chili
  • 4 gulrøtter, revet
  • 4 ts currypowder
  • 2 ss rød currypasta
  • 1 ss koriandepasta
  • 1 liter kyllingkraft eller kyllingfond
  • 2 dl eplejuice
  • 1,5 dl matfløte
  • 1 boks kokosmelk, ikke light
  • Kyllingfiléter, antall etter behov og ønske
  • Salt og pepper
  • Frisk koriander, hakket
  • Frisk koriander

 

Fremgangsmåte:

  • Fres løk, hvitløk og chili i olje til løken har blitt myk, men ikke brun
  • Tilsett gulrøtter og karri og la dette surre et minutt ca.
  • Tilsett kyllingkraft, matfløte, eplejuice og kokosnøttmelk
  • Kok opp og la det småkoke 20-30 minutter
  • Del kyllingen i biter og tilsett
  • La suppen få et oppkok og la det småkoke 7-8 minutter
  • Smak til om det trengs mer krydder
  • Strø finhakket koriander over ved servering

 

Serveres med nybakte naanbrød.

naanbrød1

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Spicy kyllingsuppe”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *