Når vi besøker byer i utlandet deltar vi innimellom på kulinariske vandringer, denne gangen gjorde vi det i Firenze. På bloggen har jeg tidligere skrevet om tilsvarende vandringer i Barcelona og Bologna.
Vi hadde meldt oss på en tur med Taste Florence og i motsetning til tidligere var det også noen andre som deltok i vandringen sammen med oss. Det var riktig hyggelig så det vil vi gjøre senere også.
Vandringene går ut på at man får en introduksjon i stedets spesialiteter og besøker noen av de beste forhanderne av disse spesialitetene. Man får også mengder av uvurderlig informasjon om historie, kultur og mer til. Vertinnen vår, Martina, var super og hadde mengder av informasjon hun delte med oss.
Vi var innom en slakter som var kjent for gode skinker og salamier, et bakeri med utrolig gode hjemmebakte brød, paninis osv, begge disse butikkene var familiebedrifter som hadde holdt på i flere generasjoner. Vi besøkte også matmarkedet, et herlig sted slik matmarkeder alltid er. Her fikk vi rikelig med smaksprøver av både det ene og andre, alt smakte nydelig.
Butikken på bildet nedenfor har holdt til på markedet siden 1872, og er fortsatt en av de mest populære. Råvarene de bruker er kortreiste og av aller beste kvalitet. Drømmer fortsatt om paniniene med pulled pork, de er de beste jeg har smakt!
På markedet smakte vi også på sjømat og en del annet snadder.
Vi besøkte også et enoteca hvor vi smakte på både olje, balsamico, oster, marmelade og vin. Her ble det selvsagt shopping.
En av de beste sjokoladebutikkene i byen fikk også besøk av oss, og sjokoladen var like god som all hjemmelaget sjokolade pleier å være.
Vandringen vår ble avsluttet på en isbar. Dette skulle være den beste isbaren i Firenze, de laget selvsagt sin egen is og de lagde bare dagsporsjoner. Når det var tomt for en istype så kom det ikke mer før neste dag. Ferskere blir det vel ikke.
Vandringen tok i overkant av 5 timer og var virkelig en fin og interessant tur, så jeg vil absolutt anbefale Taste Florence om du skal en tur til Firenze og har lyst på en kulinarisk vandring. Si gjerne fra at du ønsker Martina som vertinne.