Drømmeferie – safari

IMG 3630

Synes du safari virker spennende? Da kan jeg bekrefte at du har helt rett, det er nok den beste ferieformen jeg vet. Derfor har jeg vært på flere safarier, og kommer også til å reise på enda flere hvis helsa holder.  Denne gangen gikk turen til Timbavati Privat Game Reserve i nærheten av Krügerparken i Sør-Afrika. Timbavati er en av de beste private naturreservatene i Sør-Afrika og er ca 200 km2, noe som gjør at den kan tilby flotte safariopplevelser. Man slipper også å møte så mange andre safaribiler, slik man ofte gjør i andre nasjonalparker.

Det fineste landskapet jeg vet er savannelandskapet, da føler jeg virkelig at jeg er i Afrika. i Timbavati er det busklandskap, noe som gjør at det ikke er like lett å få øye på dyrene som i et savannelandskap. Men så lenge man har så god ranger og tracker som vi hadde, så finner vi dyrene likevel. Og når vi også har en safaribil (rangerover) som omtrent klarer å brøyte seg vei overalt så går det bra. Spennende og morsomt.

IMG 3308

IMG 3309

Så hvis du har tenkt deg på safari i Sør-Afrika vil jeg anbefale dette området, og jeg vil også anbefale den nydelige lodgen Motswari Private Game Reserve, her vil du trives.

Vi tilbragte 4 døgn der i påsken og jeg elsket å være der, skulle ønske vi hadde bestilt et par dager til. Beliggenhet, natur, innkvartering, mennesker, mat og opplevelser kunne nesten ikke vært bedre. Vi bodde i “hytten” Elephant som ligger et stykke unna restauranten og de andre fellesområdene, men har egen solterrasse og vakker utsikt. En dag lå det f.eks. to digre hippoer i elven rett nedenfor og en annen dag stod det en waterbuch utenfor døren.

IMG 3301

Vi hadde mange flotte gamedrives og spektakulære dyreopplevelser. Vi så de 5 store flere ganger i forskjellige situasjoner. En opplevelse jeg synes var spesielt fin var da trackeren fikk øye på en leopard og vi forfulgte den inn i bushen – over stokk og stein, busker og trær inntil den la seg ned for en hvil. Rangeren slo av motoren, alt var blikk stille – bare naturens lyder. Det var som å være de eneste menneskene i verden, vi og leoparden som lå bare et par meter unna.

IMG 3724

IMG 3628

Møtet med en elefantflokk en tidlig morgenstund er også noe jeg ikke glemmer. 15-20 elefanter, store og små, som koste seg i elven – badet og lekte og deretter gikk for å spise “frokost” var flott å se.

IMG 3503

IMG 3501

Men safari er mer enn bare gamedrives, det er også møter med mennesker som alle har sin historie. På Motswari har alle kvinnene sin historie som er gitt ut i bokform. Vi møtte så mange varme og nydelige mennesker, jeg har sjelden opplevd samme grad av vennlighet og omsorg noe annet sted. Da vi hadde bryllupsdag fant vi hytten dekorert med levende lys og et hyggelig kort da vi kom hjem fra gamedrive.

IMG 3669

IMG 3665

Middagene på bomaen under stjernehimmelen var også noe helt spesielt, så vakkert og stemningsfullt at det ikke er mulig å formidle – det må oppleves. Maten på lodgen var også god, variert og velsmakende. 4-retters middag hver kveld og til frokost kunne vi bestille det vi hadde lyst på i tillegg til det som stod fremme. Jeg vil nok si at maten her var mye bedre enn på andre lodger jeg har bodd. De har også en stor vinkjeller, og det var ingenting å utsette på “husets vin” heller.

IMG 3327

IMG 3335

IMG 3755

IMG 3671

En stor fordel med Motswari er at den er så liten, jeg tror den har plass til 30 personer. Dette gjør at man på en måte blir litt kjent med de fleste og nesten blir en slags storfamilie. General Manager David og hans kone Thea er fantastisk imøtekommende, varme og hyggelige mennesker som viser interesse for alle gjestene og passer på at alle har det bra.

Noen ganger sier man at man vil tilbake til et sted, men man mener det egentlig ikke. Denne gangen mener jeg det, hit vet jeg at jeg reiser tilbake. Jeg vil også anbefale de som leser dette innlegget til å gjøre det samme dersom dere har tenkt dere på safari til Sør-Afrika.

Alltid drinkstop på ettermiddagenes gamedrives

IMG 3319

IMG 3436

IMG 3441

IMG 3458

IMG 3470

IMG 3509

IMG 3528

IMG 3562

IMG 1180

 

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on “Drømmeferie – safari”

 1. Takk for en fantastisk blogg, elsker å lese reiseskildringene dine:) Min mann og jeg og vår datter på 17 år vurderer å dra på safari for første gang neste vinter. Siden du skriver at du har vært på safari flere ganger, hvilket afrikansk land/ opplegg vil du anbefale til førstegangs safari reisende? Har du noe reiseselskap du vil anbefale spesielt? Hilde:)

  1. Tusen takk for kjempekoselig kommentar om bloggen :o) Og jeg håper virkelig dere får kommet dere på safari, det er i alle fall min favorittferie. Hva jeg vil anbefale er avhengig av flere ting, for eksempel pris. Jeg har selv vært reiseleder på safari i Kenya, og er veldig glad i Masai Mara med savannelandskapet. Da jeg var reiseleder var det en jobb jeg gjorde for Hjelp til selvhjelp i Afrika, de arrangerer Meaningful Safari. Man får se bak fasaden, all fattigdommen og nøden i slummen for eksempel. Man reiser også til Victoriasjøen og får se hvordan den stadig blir mer ødelagt pga forurensing (man får også soloppgangstur). Man besøker en by hvor organisasjonen har hjulpet mange, borret etter vann bl.a. Så er det 2-3 dager med safari, så det er altså en kombinasjon.
   Man kan selvsagt også få rene safarier der i alle prisklasser. Man bor på nydelige lodger og har 2 safarier per dag (midt på dagen sover dyrene).
   Botswana og Namibia er også fantastiske reisemål for safari.
   Denne gangen var vi jo i Sør-Afrika som jeg virkelig forelsket meg i. For et land! Safarien var flott, men veldig annerledes enn i Kenya. Det er jo busklandskap og ikke like lett å få øye på dyrene (du har sikkert lest dette i innlegget mitt).
   Det er veldig vanskelig å si hva som er best første gang fordi alt er like bra. Hvis du vil oppleve litt mer enn bare safarien vil jeg absolutt anbefale Sør-Afrika, et praktfullt land med nydelig mat og vin, natur og mennesker. Kenya er mye mer preget av fattigdom, og hvis du ønsker å få med deg dette så er det et klart valg. Det er altså avhengig av hva du ønsker å oppleve og The big five møter du alle steder. :o)
   Ta gjerne kontakt om det er andre ting du lurer på og lykke til med planleggingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *