Vakre Cape Town

Jeg har lett for å forelske meg i byer og har en favorittliste som blir oppdatert med jevne mellomrom. På 5 på topp-listen (i vilkårlig rekkefølge) finnes New York, Singapore, Paris og Roma – og nå også Cape Town som overtok plassen etter Rio de Janeiro.

I forbindelse med påsken var vi på en rundtur i Sør-Afrika og tilbragte 4 dager i Cape Town. Jeg hadde på forhånd både lest og hørt at denne byen var en av verdens vakreste. Yes, I agree – den er nydelig rett og slett. Omgitt av Atlanterhavet og med Table Mountain som ruver over byen er den et syn.

Det var mye vi skulle rekke den korte tiden vi hadde til disposisjon, og vi rakk selvsagt ikke alt heller, men det gjør at vi må reise tilbake om ikke så altfor lenge. Vi hadde nydelig vær, ca 30 grader, nesten hele tiden – bortsett fra den ene dagen vi hadde planlagt en cabletour til Table Mountain. Så det gikk vi altså glipp av + Robben Island som vi prioriterte vekk for denne gangen. Men neste gang skal vi få med oss begge deler.

Jeg vil skrive litt her om hva som er lurt å få med seg ved et første besøk i byen, og selvsagt også ved andre besøk. Obligatorisk er et (eller mange) besøk på Waterfront med alle sine butikker, restauranter, puber med mer. Det er også herfra båten til Robben Island går. Skal du spise her er det nok over 100 forskjellige restauranter, mange av dem har sjømat på menyen. Vi prøvde blant annet Harbour House og ble ikke skuffet.

IMG 3005

IMG 3015

IMG 3018

IMG 1035

IMG 1071

IMG 1081

Det finnes mange butikker av forskjellig slag, fra de dyreste til det mer rimelige. Anbefaler å ta en titt, prisene er langt unna de norske.

Solnedgangscruise med avgang fra Waterfront kan også anbefales, helt nydelig. Det var også morsomt å besøke det flotte akvariet.

Vi var også på dagstur ut av byen til Cape Point, Boulders Bay og Kalk Bay. Dette anbefaler jeg virkelig, helt nydelig. Og noe av det flotteste og mest spektakulære var turen langs kysten på Chapmans Peak Drive. Dette kan man ikke gå glipp av! Fantastiske Chapmans Peak Drive er en smal vei i skrenten over havet, delvis hugget inn i fjellet omtrent som en tunnell, men veggen ut mot havet manglet.

Stoppet på pingvinkolonien Boulders Beach, sjarmerende krabater på en halvmeter. Men en fantastisk sandstrand, snirklete gjemt mellom flotte klipper. Cape Point neste stopp. Skiltingen i Norge er ikke så ille likevel… Det var langt og lenger enn langt, selv da vi trodde vi var fremme. Ikke absolutt nødvendig å reise hit, men litt stas å ha vært her på sørspissen av det Afrikanske kontinentet hvor Atlanterhavdet og Det indiske hav møtes.

IMG 0992

IMG 1014

IMG 3076

Vi hadde bestilt bord på Harbour House i Kalk Bay, men fant fort ut at vi aldri ville rekke frem i tide, så vi fikk endret tidspunktet heldigvis. Jeg anbefaler virkelig å ta en lunchstopp her, det må vel være verdens vakrest beliggende restaurant. Og nydelig sjømat. En filial av restauranten ligger på Waterfront inne i byen.

IMG 3082

IMG 3090

Kalk Bay er et nydelig lite sted og vi fant ut at vi skal tilbringe et par dager her ved neste besøk i Cape Town. Etter lunch gikk vi rundt og så blant annet på fiskemottaket og tittet på selene som boltret seg rett ved brygga.

IMG 3106

IMG 3102

Hjemover valgte vi å ta motorveien, det tok bare 1,5 timer ca, men ikke utelat Chapman Peak Drive den ene veien!

I Cape Town finnes en rekke gode restauranter, og også noen mindre gode. En kveld spiste vi på Milners Thumb som er ratet som nr 3 på Tripadvisor, og dette vil jeg på det sterkeste fraråde. Helt elendig , styr unna!

Kan ellers nevne gode restauranter som Emilys på Waterfront, Aubergine i bydelen Gardens – en av Cape Towns beste restauranter eller African Café som er en autentisk afrikansk restaurant med opptreden og mat fra hele Afrika.

Rics American Bar var også et herlig sted med nydelig mat og hyggelig betjening. Den minnet litt om Long Bar på Raffles i Singapore.

Gleder meg allerede til vi skal tilbake til Cape Town.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *