Rambergs Limoncello

IMG 3002

Limoncello er selve soldrinken på en måte, et glass av den og jeg er tilbake i Italia, om ikke fysisk så i alle fall psykisk. Man får kjøpt Limoncello på polet så det er ikke noe problem å få tak i den, men det er da så utrolig mye morsommere å lage den selv.  Det krever ikke mye arbeid heller, bare tålmodighet. Man er også sikret å få den beste limoncelloen for dessverre lages denne likøren ofte med sitronekstakt i stedet for ordentlige sitroner.

Jeg lette etter oppskrifter på nettet og fant mange forskjellige, og det var virkelig stor forskjell på dem. Antall sitroner varierte for eksempel fra 5 til 16 på lik mengde væske. Vi la oss på noe midt i mellom, 12 sitroner på 0,7 l 60 % sprit. I Italia brukes som regel 96 % sprit.

Hvis man vil lage sin egen limoncello så bør man gjøre det på denne tiden (januar-februar), for nå er de herlige Amalfisitronene i butikkene.

IMG 2686

Amalfisitronen skiller seg ut fra vanlige sitroner ved at den er avlang og relativt stor, minst 100 gram. Den har større saftighet og skallet er tykkere. Saften er søtere og mer vitaminrik enn hos  andre sitroner.

En ekte limoncello er avhengig av ferskt sitronskall, og det må være perfekt. Det er en av grunnene til at det ikke brukes sprøytemidler i sitronhagene.

Ingredienser trinn 1:

  • Skall av 12 sitroner, helst amalfisitroner
  • 0,7 liter 60 % sprit

 

Etter 60 dager:

  • 3/4 liter vann
  • 300-350 gram sukker

 

Fremgangsmåte trinn 1:

  • Vask sitronene i lunkent vann
IMG 2693
  • Tørk dem godt
  • Skrell med en god potetskreller slik at du bare får med det gule
IMG 2696
  • Legg skallet i et 2-liters glass
IMG 2710
  • Hell spriten over
IMG 2711
  • Skru på lokket
  • Settes kaldt og mørkt i 60 dager
Mens du venter kan du kjøpe noen fine flasker og lage noen etiketter til flaskene.
 

Etter 60 dager:

  • Kok opp sukker og vann
  • Rør til alt sukkeret er oppløst
  • Avkjøl helt
  • Hell sitronspriten fra glasset over i en mugge
  • Sil over i en bolle
  • La skallet renne godt av seg og kast det
  • Hell den kalde sukkerlaken over
  • Bland sitronspriten og sukkerlaken med en skje
  • Hell på flasker
  • La stå mørkt og kaldt i minst 2 uker
  • Og så er det bare å helle i et glass og drømme om Italia
  • Oppbevares mørkt og kaldt
IMG 2994
IMG 2995
Vår limoncello vil nå være klar til å nytes når vi kommer hjem fra påskeferie :o)
Tips: Det blir ganske mye sitronsaft til overs siden man bare bruker skallet, vi fikk 3/4 liter. I stedet for å kaste den så presset vi den og tok den i isterningsposer. Da kan man ta opp etter behov, for eksempel til sitronis, sitronpai, sitronlimonade og andre ting.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *