Berlin – restauranttips

IMG 0950

Berlin er en by vi har blitt veldig glad i etter mange besøk, vi er der stort sett hvert år. Vi har selvsagt funnet frem til noen restaurantperler etterhvert, og det er jo greit å dele dem her på bloggen også.

En restaurant vi alltid besøker er NU. Dette er en asiatisk restaurant med nydelig mat og koselig betjening.  Menyen inneholder både thailandske og vietnamesiske retter. Porsjonene er veldig store, så tenk deg om før du bestiller både forrett og hovedrett. Jeg tror ikke du vil klare å få ned mer enn halvparten. Hvis det er flere retter du har lyst til å smake så gå dit flere ganger i stedet.

Beliggenheten er super, rett ved Savignyplatz som er kjent for sine mange restauranter og barer. Vi pleier å gå innom Zwiebelfish på veien fra NU, her er det mange kjente nordmenn som har drukket sine øl. Det henger bilder av noen av dem på veggen :o) Kneipa har også i mange år vært stamstedet for norske journalister og diplomater i Berlin. Nå har noen av dem flyttet til Dicke Wirtin, som også er et sted spesielt mannen min liker godt.

NewImage

En annen restaurant, Filou, er en bra restaurant med hovedvekt på italiensk mat. Den ligger også ved Savignyplatz, rett i “smørøyet” altså. Maten er god og det er store porsjoner, men det er ikke uforglemmelig. Det er ikke mitt nr 1 valg i Berlin, men jeg stikker gjerne innom hvis jeg har flere dager i byen.

NewImage

Favoritten vår i Berlin er imidlertid Heising i Rankenstrasse 32. Men dette er virkelig et meget spesielt sted, og man bør nok være litt forberedt. Når man ringer på døren til restauranten, hilser på verten og går inn døren er det som å gå 50 år tilbake i tiden. Vi synes det er helt fantastisk, både verten (85 år), maten, interiøret, serviset og stemningen. Det er 100 % gjennomført hele veien. Restauranten eies og drives av Bernhard Heising og hans franske kone, som har holdt hus der i mer enn 30 år.

Heising

IMG 0946

På  hvert bord er det en bukett med duggfriske blomster

IMG 0948

Maten er utsøkt, det samme er vinene og servicen er noe helt for seg selv, man får virkelig føle hvordan dekandensen hadde det før i tiden.

Jeg valgte kamskjell som første forrett, Jørn valgte foie gras

IMG 0954

Deretter friske østers og Sitronsorbet med vodka

IMG 0956

Hovedrettene var rullade av bressekylling og lammefilét

IMG 0960

Dessertene var også nydelige og til slutt ble vi servert husets hjemmelagde petit four.

IMG 0963

IMG 0965

IMG 0967

Ikke er det så dyrt heller, en 4-retter koster 54 Euro, vinen kommer i tillegg. Men mat på dette nivået pleier å koste i alle fall det dobbelte, i Tyskland også.

Og hvilke andre steder får man presentert regningen på denne måten?

Skann 2

 

Vi har også en del andre steder vi vanligvis besøker i Berlin. Gourmetflor på KaDeWe har flere gode restauranter for eksempel, det er bare å velge etter hva man har lyst på.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.