Urtefylt kyllingfilét med parmaskinke og appelsinsmør

Denne kyllingretten ble øyeblikkelig en favoritt etter første bit. Maken til saftig kjøtt og deilig smak har jeg sjelden smakt. Denne gangen brukte jeg Smaalenene Gårdskylling som er det nye navnet på Livèchekylling. De vokser opp på 3 gårder i Indre Østfold hvor de spiser vegetabilsk fór tilsatt løpstikke. Det er denne urten som gir den spesielle smaken på kyllingen.

Kyllingen er større enn vanlige kyllinger, så det rekker med 1 bryst per person. Men når du først er i gang så kan du like gjerne lage to, for du har garantert lyst på det dagen etter også. Den smaker også veldig godt kald til lunch med en enkel salat ved siden av.

Ingredienser:

  • Kyllingbryst av f.eks. Smaalenenes Gårdskylling eller Stangekylling
  • 2 skiver parmaskinke per bryst
  • Chevre (mengde etter ønske)
  • 4 kløfter hvitløk, finhakket
  • 1/2 purre, finhakket
  • 1 stor tomat uten innmat, finhakket
  • 1 neve basilikum, finhakket
  • 1 neve estragon, finhakket
  • 1 rød chili uten frø, finhakket
  • Salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Bland sammen ingrediensene til fyllet
  • Snitt kyllingbrystene på langs

NewImage

  • Dryss salt, pepper og litt estragonkrydder på filétene
  • Bre fyllet over kyllingbrystene
IMG 2935
  • Brett delene over hverandre
  • Surr skinken rundt kyllingen
  • Legg filétene i en smurt ildfast form med skjøten ned
IMG 2937
  • Stekes i ovn ved 220 grader i ca 20 minutter
  • Sett ned varmen til 180 grader og stek videre i ca 20 minutter
  • La kyllingen hvile i ca 10 minutter før du skjærer den opp
IMG 2940
IMG 2943

Appelsinsmør

  • Hell 3 dl appelsinjuice i kjelen
  • Kok inn til det gjenstår ca 1 dl
  • Ta kjelen av varmen
  • Tilsett 100 g usaltet smør i terninger litt etter litt
  • Pisk godt mellom hver gang du tilsetter smøret
  • Tilsett litt finhakket estragon
  • Smak til med salt og pepper
Jeg serverte retten med ovnsstekte potetbåter, lettkokte asparges og sukkererter

 

 

 

 

 

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *