Varmende linsesuppe med chorizo

IMG 2482

Jeg er veldig glad i supper, spesielt om vinteren. Det varmer så godt å nyte en smakfull suppe av et eller annet slag. Om sommeren spiser jeg helst kalde supper som gazpacho, jordbærsuppe etc.

Denne gangen deler jeg oppskrift på linsesuppe med dere. Denne suppen smaker rett og slett utrolig godt, så jeg anbefaler at dere lager en stor porsjon!

Ingredienser:

  • 1 løk, finhakket
  • 6 hvitløkfedd, finhakket
  • 1 rød chili uten frø, finhakket
  • 1 boks hermetiske tomater med hvitløk og chili
  • 1 liter kyllingbuljong (fond eller terning)
  • 200 g linser, jeg bruker ferdigkokte for enkelhets skyld
  • 2 ts tomatpuré
  • 1 ts cajennepepper
  • 1 stk chorizopølse, sterk (fuerte)
  • 1/2 purre

Fremgangsmåte:

  • Surr løk, hvitløk og chili til det blir mykt.
  • Tilsett boksen med tomater, tomatpuré og kyllingbuljong
  • La dette trekke ca 20 -30 minutter
  • Del chorizopølsen i terninger
  • Surr den i pannen ved ganske lav varme, den skal ikke bli brun. Poenget er at fettet skal trekke seg ut av pølsen
  • Skjær purren i tynne ringer og ha den i suppen
  • Smak til med salt, pepper og cajennepepper
  • Rett før servering tilsetter du linsene
  • Sørg for at alt blir gjennomvarmt, men la det ikke koke
  • Hell over i serveringsboller
  • Legg chorizo på toppen
  • Ringle over kraften/ fettet fra pølsen
  • Pynt gjerne med koriander eller noe annet grønt
  • Serveres med godt brød

IMG 2482

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on “Varmende linsesuppe med chorizo”

  1. Dette hørtes godt ut.. Hvor får jeg kjøpt den pølsa? Skal prøve å få Erik til å lage den suppa imorgen… Unni

    1. Suppen er deilig. Chorizo får man vel kjøpt “overalt” tror jeg. For eksempel på Meny eller ICA regner jeg med. Jeg kjøper mine på Ultra. Bon Apetitt :o)

Leave a Reply to torill Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *