Med en stavmikser kan man faktisk lage nydelig hjemmelaget majones på 1 minutt totalt. Da er det medregnet tiden det tar å skille plomme og hvite og ta ingrediensene opp i vispebollen. Prosessen med å kjøre sammen ingrediensene til verdens beste og luftigste majones tar 10-15 sekunder, men det er selvsagt avhengig av om det er en stor eller liten porsjon. Jo større porsjon dess lenger tid på grunn av oljen som må tilsettes i en tynn stråle:
Man kan selvsagt velge hvilken smak man skal tilsette majonesen. Denne majonesen er smakssatt med sitron og litt sherryeddik siden jeg synes det smaker best til reker.
Alle ingrediensene må ha romtemperatur før tilberedning
Ingredienser og fremgangsmåte:
- 2 eggepommer
- litt godt salt
- litt nykvernet pepper
- saft av 1/4 sitron
- 1 ts sherryeddik
- 1 ts mustardsennep
Kjør dette sammen noen sekunder, det skal bare blandes
- 1 dl soyaolje tilsettes i en tynn stråle, ikke dråpevis
Når du har fått ønsket konsistens på majonesen stopper du og smaker den til med evt mer salt og pepper eller andre smakstilsetninger.
Nå har du forhåpentligvis fått verdens mest fluffy og gode majones og kommer aldri mer til å kjøpe ferdig majones i butikken.