Balin Cuisine i Sestri Levante

IMG 7303

Nå er det heldigvis ikke så lenge til sommerferien og jeg kjenner at feriefølelsen blir sterkere for hver dag. Hovedferien legges som vanlig til Italia; Piemonte, Ligurien + +. I år starter vi i Lucca og avslutter i Como med en del stopp underveis, blant annet i Sestri Levante. Her har vi flere gode restaurantopplevelser å se tilbake på.

I denne lille byen er det mange gode restauranter, Balin Cuisine er den beste av dem alle. Denne restauranten er rett og slett fabelaktig. De skifter meny hver kveld basert på hva de får tak i av friske råvarer. Fisk og skalldyr er alltd fanget på stedet og oppdrett benyttes aldri. Vinkartet deres er også meget omfattende.

Første gangen vi spiste der dro innehaveren opp telefonen og viste oss et bilde av kveiten han hadde kjøpt samme dag og som stod på dagens meny. Jeg prøvde den, det er helt klart den beste kveiten jeg har smakt.

Innehaveren er en herlig mann, sprudlende og utadvendt med store kunnskaper om både mat og vin.

IMG 7320

Første gangen hadde vi ikke med kameraet, derfor har vi ingen bilder fra det måltidet. Men maten var praktfull så vil bestilte bord på nytt.

Ved det neste besøket spiste jeg en suppe laget på sandskjell som smakte aldeles vidunderlig.

IMG 7312

Jørn hadde en carpaccio laget av breiflabb som også smakte nydelig, og som rett og slett var vakker å se på:

IMG 7314

Jørns hovedrett var også breiflabb, men i en helt annen form enn forretten. Han skrøt voldsomt av den også.

IMG 7315

Jeg hadde store reker til hovedrett, det var ikke noe galt med dem. Men jeg HATER å skrelle varme reker selv. Derfor var jeg ganske misfornøyd med den retten.

IMG 7317

Vi var mette, men klarte likevel å bestille dessert. Jørns sufflet var perfekt, “Det er som å tygge luft som smaker nydelig” var kommentaren hans. Sammen med suffleten ble det servert is og bringebær. Jeg bestilte en karamelldessert som smakte helt greit.

IMG 7324

Denne restauranten er en gourmetrestaurant, fullt på høyde med stjernerestauranter i Guide Michelin. Kommer du til Sestri Levante anbefaler jeg at du prøver den. Den ligger i hovedgaten og er lett å finne. Bord må bestilles, minst et par dager på forhånd. Ut fra kvaliteten på maten er det ikke dyrt der, vi betalte rundt 175 Euro totalt. Imidlertid drikker jeg ikke så mye, bare et par glass, mens Jørn drikker noe mer. Prisen blir jo høyere hvis man kjøper hele flasker med vin. Uansett så er det verdt hver Euro!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *