Deilig skinke- og løkpai

pai 008

Dette er en nydelig pai som jeg virkelig kan anbefale. Den er super å bruke hvis du har rester i kjøleskapet også. Mannen min og jeg klarte å spise opp nesten hele paien du ser på bildet, og normalt er nok dette en porsjon for 4. Sier jo litt om hvor god den er. Ved siden av serverte jeg en enkel saus som  var en blanding av creme fraiche og rødløkskompott. En enkel grønn salat er også fortreffelig som tilbehør.

 

Ingredienser til paiskallet:

  • 3 dl hvetemel
  • 125 g smør
  • 2 ss kaldt vann
  • litt salt

 

Fremgangsmåte paiskall:

  • Kjør ingrediensene i kjøkkenmaskin til det blir en smidig deig, ca 10 minutter
  • Sett deigen i kjøleskapet ca 1 time (det går også bra med 30 minutter)

pai1

  • Hell litt olje i bunnen av paiformen
  • Trykk deretter deigen ut i formen
  • Prikk bunnen med en gaffel

pai2

  • Forstek skallet i ovn på 200-225 grader i 10-12 minutter

 

Ingredienser fyll:

  • Røkt skinke i terninger (du bestemmer mengde selv)
  • 1 rødløk i skiver
  • 1 vanlig løk i skiver, enten 1 stor eller 2 små
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1/2 norzolaost eller annen blåmuggost
  • 3 egg, sammenvispet
  • 1/2 boks creme fraiche
  • Salt og pepper
  • Hakkede urter hvis du har (Jeg brukte oregano og basilikum)

 

Fremgangsmåte:

  • Smelt smør i pannen over relativt svak varme
  • Skjær løk og hvitløk i ringer/ biter og ha i pannen
  • Tilsett chilien
  • La dette surre til løken er blank
  • Legg løken på husholdningspapir slik at den får rent av seg
  • Del den ferdig kokte skinken i terninger og ha i pannen
  • Surr noen minutter
  • Visp sammen egg og creme fraiche
  • Legg løken i bunnen av paiskallet

pai 001

  • Legg skinken over
  • Dryss hakkede urter over skinken

pai 002

  • Legg små biter av norzolaost over

pai 004

  • Hell over eggeblandingen

pai 005

  • Dryss litt revet jarlsberg over til slutt

pai 007

  • Stekes i ovn ved 200 grader i 30-35 minutter
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.