Dette er en nydelig pai som jeg virkelig kan anbefale. Den er super å bruke hvis du har rester i kjøleskapet også. Mannen min og jeg klarte å spise opp nesten hele paien du ser på bildet, og normalt er nok dette en porsjon for 4. Sier jo litt om hvor god den er. Ved siden av serverte jeg en enkel saus som var en blanding av creme fraiche og rødløkskompott. En enkel grønn salat er også fortreffelig som tilbehør.
Ingredienser til paiskallet:
- 3 dl hvetemel
- 125 g smør
- 2 ss kaldt vann
- litt salt
Fremgangsmåte paiskall:
- Kjør ingrediensene i kjøkkenmaskin til det blir en smidig deig, ca 10 minutter
- Sett deigen i kjøleskapet ca 1 time (det går også bra med 30 minutter)
- Hell litt olje i bunnen av paiformen
- Trykk deretter deigen ut i formen
- Prikk bunnen med en gaffel
- Forstek skallet i ovn på 200-225 grader i 10-12 minutter
Ingredienser fyll:
- Røkt skinke i terninger (du bestemmer mengde selv)
- 1 rødløk i skiver
- 1 vanlig løk i skiver, enten 1 stor eller 2 små
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 rød chili, finhakket
- 1/2 norzolaost eller annen blåmuggost
- 3 egg, sammenvispet
- 1/2 boks creme fraiche
- Salt og pepper
- Hakkede urter hvis du har (Jeg brukte oregano og basilikum)
Fremgangsmåte:
- Smelt smør i pannen over relativt svak varme
- Skjær løk og hvitløk i ringer/ biter og ha i pannen
- Tilsett chilien
- La dette surre til løken er blank
- Legg løken på husholdningspapir slik at den får rent av seg
- Del den ferdig kokte skinken i terninger og ha i pannen
- Surr noen minutter
- Visp sammen egg og creme fraiche
- Legg løken i bunnen av paiskallet
- Legg skinken over
- Dryss hakkede urter over skinken
- Legg små biter av norzolaost over
- Hell over eggeblandingen
- Dryss litt revet jarlsberg over til slutt
- Stekes i ovn ved 200 grader i 30-35 minutter