Jada, dette er stekte perler – middagsperler altså, og det er omtrent det samme som fried rice selvsagt. Jeg skiftet bare ut risen med middagsperler fordi det er litt mindre karbohydrater i dem. Retten består av mange rester fra julen, en skikkelig restemiddag. Den kunne vært mer fargerik, men jeg hadde ikke gulrøtter, noe som normalt skal være med i denne retten. Her var det altså “man tar hva man har” og gjør det beste ut av det. Og godt ble det, kjempegodt!
Ingredienser:
4 dl kokte middagsperler fra Holi Mølle (eller basmatiris)
Skinke, kylling eller hva du ønsker
1 liten pakke dypfryste erter
2 gulrøtter (det hadde jeg ikke)
Asparges
1 chili
1 kinesisk hvitløk
2 sjalottløk
2 ss fichsauce
2 ss soyasaus (helst usaltet)
Saft av 1/2 lime
1 –2 ts sukker
2 egg
Olje
Salt og pepper
(Du kan bruke hva du vil av grønnsaker)
Fremgangsmåte:
Kok middagsperlene/ risen og avkjøl
Stek hvitløk, chili og sjalottløk i pannen
Tilsett perler/ ris og brun det til det blir gyldent
Bland inn grønnsaker og la det surre videre
Tilsett øvrige grønnsaker og la det surre 3-4 minutter
Tilsett lime, fishsauce og soyasaus
Smak til med salt og pepper
Lag et hull i midten av rismlandingen og hell i litt olje
Hell eggene oppi hullet og rør godt så eggene fordeles i blandingen