Fried Pearls

fried rice 010

Jada, dette er stekte perler – middagsperler altså, og det er omtrent det samme som fried rice selvsagt. Jeg skiftet bare ut risen med middagsperler fordi det er litt mindre karbohydrater i dem. Retten består av mange rester fra julen, en skikkelig restemiddag. Den kunne vært mer fargerik, men jeg hadde ikke gulrøtter, noe som normalt skal være med i denne retten. Her var det altså “man tar hva man har” og gjør det beste ut av det. Og godt ble det, kjempegodt!

 

Ingredienser:

4 dl kokte middagsperler fra Holi Mølle (eller basmatiris)

Skinke, kylling eller hva du ønsker

1 liten pakke dypfryste erter

2 gulrøtter (det hadde jeg ikke)

Asparges

1 chili

1 kinesisk hvitløk

2 sjalottløk

2 ss fichsauce

2 ss soyasaus (helst usaltet)

Saft av 1/2 lime

1 –2 ts sukker

2 egg

Olje

Salt og pepper

(Du kan bruke hva du vil av grønnsaker)

 

Fremgangsmåte:

Kok middagsperlene/ risen og avkjøl

Stek hvitløk, chili og sjalottløk i pannen

Tilsett perler/ ris og brun det til det blir gyldent

Bland inn grønnsaker og la det surre videre

Tilsett øvrige grønnsaker og la det surre 3-4 minutter

fried rice 005

Tilsett  lime, fishsauce og soyasaus

Smak til med salt og pepper

Lag et hull i midten av rismlandingen og hell i litt olje

Hell eggene oppi hullet og rør godt så eggene fordeles i blandingen

fried rice 007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *