Slottsferie i Ligurien sommeren 2011

IMG 7275

Vi har så smått begynt å planlegge sommerferien 2012, den går som vanlig til Italia. Jeg er sikker på at jeg må ha bodd i Italia i et tidligere liv, når jeg kommer dit er det som å komme hjem.

Sommeren 2011 reiste vi rundt og bodde i forskjellige landsbyer i Piemonte, det kan du lese om i dette innlegget. Vi avsluttet denne rundturen med en uke i Ligurien hvor vi skulle bo på et slottshotell, Grand Hotel dei Castelli.  Det er ca 200 km fra Monforte til Sestri Levante der vi skulle bo. Det tok ganske lang tid å kjøre på grunn av mye kø store deler av veien. Vi ble blant annet sittende fast i kø langt inne i en tunnel, noe jeg absolutt ikke liker. Men etter noen timer nådde vi i alle fall frem og fant greit fram til slottet takket være vår kjære Garmin.

Hotellets beliggenhet var praktfull med nydelig utsikt over byen og havet.

IMG 7208

Litt av utsikten fra rommet

IMG 7240

IMG 7239

I tillegg til å ha en praktfull beliggenhet så hadde slottet det som alle slott skal ha, store saler, statuer, malerier, parker etc. De hadde til og med et slottskapell hvor det var populært å gifte seg og ha påfølgende fest på slottet. I de dagene vi var der var det bryllup 2 ganger i alle fall. En praktfull ramme for en slik dag. Antagelig ikke det billigste stedet å feire bryllup, og det var ganske mange fine biler og dyrt kledde gjester å se.

IMG 7206

IMG 7228

IMG 7270

Første kvelden spiste vi middag i slottsrestauranten. Mange gode retter i menyen, men jeg synes ikke at maten svarte til forventningene. Jeg er livredd for bein i fisken og når servitøren garanterer at min filet er helt beinfri blir jeg litt gretten når jeg likevel finner flere bein. De strøk retten fra regningen som plaster på såret.  Ellers var servicen ganske treg, tror vi satt der i 4 timer.

IMG 7210

IMG 7217

Den blå kulen av vodka og curaseau var i alle fall et morsomt følge til min sashimi.

IMG 7216

Den trege servicen gjaldt også baren hvor vi ventet på drinkene våre i 30 minutter. Men barkeeperen var som om han var tatt rett ut av en film og hadde verdens dypeste bassrøst. En herlig type.

IMG 7226

Siden slottet lå på en fjelltopp var det jo ganske langt ned til byen og havet. Men dette hadde de løst ved å ha to heiser inne i fjellet, den ene gikk til det flotte badeanlegget, den andre til byen og strandpromenaden.

IMG 7276

IMG 7277

Det fantastiske badeanlegget fortjener noen ord. Utrolig flott med mange terrasser bygget inn i fjellet, en naturlig liten lagune men sandstrand og rolig vann, eller mulighet for å stupe rett til havs. Kiosk/ bar, dusjer, toaletter og garderobeskap var selvsagt på plass.

IMG 7242

IMG 7244

IMG 7269

Under oppholdet i Sestri Levante slappet vi i grunnen bare av. To av dagene var vi noen timer ved badeanlegget, ellers var vi i byen eller kjørte turer. Den kjente sositetsbyen, Portofino, ligger i nærheten så vi kjørte dit en dag. En del av veien var helt fryktelig med veier som ikke var særlig bredere enn bilen og med hårnålssvinger som var ganske ille.

Vi ble begge veldig begeistret for Sestri Levante, så hit reiser vi nok også tilbake. Restaurantene serverte nydelig sjømat, akkurat slik jeg liker. Det var flere bra butikker, men ingen designbutikker, de befinner seg i Portofino. Neste gang vil vi nok ikke bo på slottshotellet, ikke fordi det var noe galt med det, men fordi vi heller vil bo nede i byen. Vi var på omvisning på det hotellet vi vil bo på neste gang, hotel Helvetia. Dette er et lite familidrevet hotell som ligger rett på stranden og samtidig midt i byen.

IMG 7286

IMG 7292

Byen hadde en koselig strandpromenade og, som nevnt, mange meget bra restauranter. Vi fant fort to favoritter som vi besøkte flere ganger. En av restaurantene, Balin Cuisine, vil jeg skrive om i et eget innlegg. Men Ristorante Brigantino var også veldig bra, mer “folkelig” og mye billigere enn Balin.

IMG 7303

Vi fant selvsagt også en kjempekoselig bar, som etterhvert ble stambaren vår, Basquiait Bar. Denne baren ble drevet av 2 brødre, Daniele og Andrea. Vi ble ganske godt kjent med dem etterhvert, for Jørn er alltid en interessant bargjest fordi han er så interessert i forskjellige drikkevarer og dessuten vet mye om dem. Baren var veldig originalt innredet, noe helt spesielt.

IMG 7330

IMG 7337

Jeg trivdes så utrolig godt på alle de ulike stedene vi var. Jeg orker ikke lenger å reise på ferier hvor jeg bare skal ligge stille i 2 uker, det må skje noe. Ikke er jeg så glad i å sole meg heller, i alle fall ikke lenge om gangen. Men dette var helt perfekt. Først Piemonte og deretter Ligurien anbefales på det varmeste. Neste år er vi tilbake!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *