Hvitløkconfit

Bilde 015 Denne nydelige hvitløkconfiten har jeg funnet på en av mine favorittblogger, Mat på bordet. Grunnen til at jeg laget den var at jeg skulle lage No-knead hvitløkbrød, og trengte det i den forbindelse. No-knead-guruen Ina med Mat på bordet anbefalte denne confiten og skrev:

Både hvitløken og oljen bringer det lille ekstra til dine retter og jeg anbefaler på det sterkeste at du lager det iallfall en gang og prøver det!”

Javel, tenkte jeg, da får jeg gjøre det da. Og jeg kan si med en gang at det angrer jeg ikke på. Det er absolutt ikke siste gangen jeg lager denne hvitløkconfiten. Er du like glad i hvitløk som meg så lag det i alle fall en gang og prøv det :o)

Her er oppskriften som du også kan finne HER

4 hvitløkshoder – skrell alle feddene og skjær av “roten” nederst.

rapsolje (eller soyaolje hvis du ikke har – ikke bruk olivenolje, den har for mye smak)

Ha alle hvitløksfeddene i en liten gryte/ kjele og hell på olje slik at du dekker feddene med iallfall 1 cm. Sett gryten på middels sterk varme og la det koke svakt – bitte små bobler skal komme opp til overflaten av oljen

confit1 .

Rør om av og til. Etter 45 min sjekker du hvitløkene med kniv – hvis de er helt myke er de ferdige. La det hele avkjøle i gryten. Hell så over i et glass med lokk og oppbevar det i kjøleskapet hvis du ikke skal bruke det med en gang. Holder ca. 10 dager i kjøleskapet

confit2 .

Hvitløkconfit kan i grunnen brukes til alt. I kveld skal jeg for eksempel mose noen av feddene sammen med poteter og litt av oljen. Oljen kan også brukes til dressing eller smøres på pizzabunn eller bruchetta, og det smaker veldig godt å smøre feddene rett på ristet brød også.

Bilde 017

Heretter vil det alltid finnes et glass med hvitløkconfit i mitt kjøleskap :o))

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *