Ovnsbakt torsk med smaksrikt tilbehør

torsk1

I denne retten har jeg brukt frossen fisk, noe jeg vanligvis aldri gjør. Men jeg fikk lyst til å prøve og det er tross alt flere som ikke har tilgang på fersk fisk.

Med mye smaksrikt tilbehør så ble dette faktisk en nydelig fiskerett.  Jeg vil si at dette er absolutt et alternativ når man ikke får tak i fersk fisk. Men retten kan selvsagt like gjerne lages med fersk fisk.

 

Ingredienser:

1 pakke frossen Findus gourmet-torsk

Sennepsgratinerte mandelpoteter (oppskrift lenger ned på siden)

Rød pesto (oppskrift lenger ned på siden)

Forskjellige grønnsaker, jeg brukte

3 sjalottløk

1 gulrot

10 svarte oliven

1 kinesisk hvitløk

2 store tomater

1/4 slangeagurk

salt, pepper og evt annet krydder

Fremgangsmåte:

Skjær grønnsakene i biter

 torsk6

Surr grønnsakene myke i pannen

Legg dem over i et smurt ildfast fat

Legg den tinte torsken oppå grønnsakene

 torsk4

Legg 1 ss rød pesto på hver torskeskive

torsk3

Sett i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter

Sennepsgratinerte mandelpoteter:

Del hver potet i 4 og legg dem i en smurt ildfast form

Bland 3 ss dijonsennep med 1 ss flytende honning og 3 ss olivenolje

Hell dette over potetene

torsk7

Bak i ovnen ved 200 grader 20-30 minutter eller til potetene er myke.

Rød pesto

50 gram ristede pinjekjerner

100 gram soltørkede tomater i olje, hakket

50 gram revet parmesan

2 fedd hvitløk 1,5 dl olivenolje

Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør med en blender til det er blitt en fin masse.

Du kan selvsagt kjøpe ferdig rød pesto gså, men det er ikke like godt

torsk2

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.