I denne retten har jeg brukt frossen fisk, noe jeg vanligvis aldri gjør. Men jeg fikk lyst til å prøve og det er tross alt flere som ikke har tilgang på fersk fisk.
Med mye smaksrikt tilbehør så ble dette faktisk en nydelig fiskerett. Jeg vil si at dette er absolutt et alternativ når man ikke får tak i fersk fisk. Men retten kan selvsagt like gjerne lages med fersk fisk.
Ingredienser:
1 pakke frossen Findus gourmet-torsk
Sennepsgratinerte mandelpoteter (oppskrift lenger ned på siden)
Rød pesto (oppskrift lenger ned på siden)
Forskjellige grønnsaker, jeg brukte
3 sjalottløk
1 gulrot
10 svarte oliven
1 kinesisk hvitløk
2 store tomater
1/4 slangeagurk
salt, pepper og evt annet krydder
Fremgangsmåte:
Skjær grønnsakene i biter
Surr grønnsakene myke i pannen
Legg dem over i et smurt ildfast fat
Legg den tinte torsken oppå grønnsakene
Legg 1 ss rød pesto på hver torskeskive
Sett i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter
Sennepsgratinerte mandelpoteter:
Del hver potet i 4 og legg dem i en smurt ildfast form
Bland 3 ss dijonsennep med 1 ss flytende honning og 3 ss olivenolje
Hell dette over potetene
Bak i ovnen ved 200 grader 20-30 minutter eller til potetene er myke.
Rød pesto
50 gram ristede pinjekjerner
100 gram soltørkede tomater i olje, hakket
50 gram revet parmesan
2 fedd hvitløk 1,5 dl olivenolje
Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør med en blender til det er blitt en fin masse.
Du kan selvsagt kjøpe ferdig rød pesto gså, men det er ikke like godt