Nydelige fine rundstykker

rund4

Disse rundstykkene falt virkelig i min smak. OK, så er det ikke verdens sunneste siden de bare inneholder hvetemel, men jeg spiser virkelig ikke rundstykker så ofte. Så da må de gjerne være usunne, bare de er gode.

Jeg fant oppskriften til disse rundstykkene på den fantastiske bakebloggen Passion 4 baking. Hvis dere ennå ikke har vært innom den bloggen så må dere virkelig besøke den. Det som presenteres der er kunstverk i mine øyne og jeg vil aldri våge meg på å lage noen av kakene der. Jeg har verken tålmodighet eller så mye fingerferdighet at jeg kan lage noe som er i nærheten en gang. Men disse rundstykkene våget jeg meg på og det var et lykketreff!

Ingredienser:

2 dl melk

50-60 g smør

2 dl varmt vann

1 ss sukker

1 ts havsalt

50 g gjær

ca 6-700 g hvetemel

Fremgangsmåte:

Varm melk og smør 1 1/2 minutt i microen

Hell dette i bakebollen

Tilsett varmt vann, havsalt og sukker

Mikse dette sammen på lav hastighet til det er godt blandet

Tilsett litt av melet, 1-2 dl

Tilsett gjær

La maskinen fortsette å gå på lav hastighet

Tilsett resten av melet, litt om gangen

Miks til alt er godt blandet, minst 10 minutter

Legg håndkle over bakebollen og la det heves til dobbelt størrelse, ca 50 minutter

rund1

Del deigen i 12 deler

Legg dem i en smurt form, tett inntil hverandre

rund2

Heves i ca 45-50 minutter

rund3

Settes i forvarmet ovn, 170 grader varmluft

Stekes 30-40 minutter

rund5

 

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments on “Nydelige fine rundstykker”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *