Pinnekjøtt i vørterøl

pinne2

Tidligere var det bare EN måte å tilberede pinnekjøtt på, det var å dampe det på bjørkepinner. Nåde den som prøvde noe annet! Men så var det Eyvind Hellstrøm som for et par år siden presenterte sin egen måte å lage pinnekjøtt på. I stedet for å dampe det kokte han det i grønnsaksbuljong. Etter at jeg prøvde det falt jeg fullstendig og synes det er flere hakk bedre enn den gamle metoden. Oppskriften hans finner du HER.

Og når først én har vært så modig å presentere noe nytt så er det plutselig ikke så farlig lenger. I år oppdaget jeg pinnekjøtt i vørterøl, jeg vet ikke om det har vært brukt tidligere. Jeg har i alle fall ikke verken sett eller hørt om det før. Og når noe nytt dukker opp så må jeg prøve det. Så årets pinnekjøttmiddager her hjemme har vært tilberedt i vørterøl. Egentlig vet jeg ikke hva som er best, Hellstrøms eller vørterølmetoden. Begge er i alle fall hakket bedre enn den gamle måten med bjørkepinner.

 

Ingredienser:

 • Pinnekjøtt i ønsket mengde
 • Mandelpoteter som dekker bunnen av en kjele
 • Vørterøl
 • Vann

 

Fremgangsmåte:

 • Vann ut pinnekjøttet, minimum over natten. Jeg vanner det ut 24 timer og skifter vann 2-3 ganger
 • Vask mandelpotetene, men de skal beholde skinnet
 • Legg potetene i bunnen av kjelen så de dekker hele bunnen
 • Bland vørterøl og vann 50:50
 • Hell på vørterøl/vann så det dekker potetene
 • Legg pinnekjøttet over
 • La dette dampes 2,5 – 3 timer
 • Sjekk underveis om det trenger mer væske

 

Mange tror at det bare blir en “grøt” av mandelpotetene, men det gjør ikke det. På grunn av saltet i pinnekjøttet så sprekker de ikke en gang, men er like hele og har perfekt konsistens når de skal spises.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *