Denne sausen tar utgangspunkt i en oppskrift av Bent Stiansen, men det er foretatt en del endringer.
Jeg synes denne sausen er perfekt, vi kommer aldri til å bruke noen annen saus til ribbe etter å ha fått smaken på denne. Den er litt søtlig og matcher svinekjøttet perfekt, og etter min menng så løfter den ribbemiddagen flere hakk.
Ingredienser:
- 1,5 dl kjøttkraft (bruk evt buljongterning)
- 2 ss hvetemel
- 2 ss usaltet smør
- 1 dl portvin
- 1-2 ss rødvinsgelé
- 1 ss sitronsaft
- salt og pepper
- Smak til med ribbefett før servering
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret i en kjele
- Tilsett hvetemel
- Rør mens blandingen blir brun, pass på at den ikke blir FOR brun
- Spe med kjøttkraft og portvin
- Spe litt om gangen og kok opp mellom hver gang
- Smak til med rødvinsgelé og sitronsaft
- La det syde noen minutter
- Smak til med krydder og ribbefett før servering