Nå lager jeg pizza igjen

pizza1  Jeg vet virkelig ikke hvorfor jeg aldri lager eller spiser pizza når jeg er i Norge. I Italia spiser jeg jo pizza rett som det er, men sjelden andre steder. For 15-20 år siden laget jeg pizza innimellom, men så var det slutt uten at jeg vet hvorfor.

En kveld fant jeg plutselig ut at det var på tide å gjeninnføre pizzaen i heimen. Jeg måtte bare ha en oppskrift på pizzabunn. Selvsagt måtte det være italiensk pizzabunn, tynn og sprø. Så på Hellstrøms oppskrift, men den skulle stå natten over så det gikk ikke. Til slutt fant jeg en oppskrift på Mattips som viste seg å være riktig bra.

Tomatsausen fant jeg oppskrift på hos Trines mektige Matblogg, men som vanlig gjorde jeg endringer slik at den ble litt min også. Fyllet skapte jeg der og da, kjempegodt! Det kommer IKKE til å gå så mange år før jeg lager pizza igjen.

Hva er det forresten som får folk til å spise Grandiosa?

Ingredienser 2 pizzabunner:

8 dl hvetemel

3 dl lunktet vann

litt olje

1 pose tørrgjær

1 knivspiss salt

Bland og kna deigen godt. Deigkonsistensen skal være fast og fin.

Sett den til heving på et lunt sted ca en halv time.

Forvarm ovnen din til 225 grader

Kjevle de 2 deigene så flate du får dem til og legg dem på en plate med stekepapir.

Pizzasaus:

1 boks hermetiske tomater

2 ss tomatpure

2 sjalottløk eller 1 vanlig løk, finhakket

4 fedd hvitløk, finhakket

1 rød chili, finhakket

1/4 ts sukker

litt balsamicoeddik

noen urter, finhakket

salt

nykvernet sort pepper

Bland sammen alle ingrediensene og la det putre litt i en gryte, før du setter det til side slik at sausen ikke er glovarm når du skal bruke den.

pizza2

Fordel pizzasausen på pizzabunnen:

pizza3

Fordel fyllet oppå pizzasausen. Jeg brukte chorizo og hjemmelagde italienske kjøttboller (rester), sorte oliven og litt cheddarost

pizza4

Del en rødløk i tynne skiver og fordel jevnt over pizzaen + mer revet cheddar og mozarella

pizza6

Stek pizzaen ca 15 minutter ved ca 225 grader, eller til den er ferdigstekt.

NAMSE!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *