Julekjeks med mandler og sitron

laks og kjeks 011

Disse kjeksene er farlig gode, akkurat som mandelflarnene jeg har skrevet om tidligere. Jeg laget den første porsjonen 6.12., men visste allerede etter første smaksprøven  at de aldri kunne vare helt til jul.  Flarnene forsvant etter 1 uke, det samme gjorde disse. Hvis dere skal lage disse kjeksene så anbefaler jeg enten å lage dobbelt porsjon eller å få noen til å gjemme kakeboksen så du ikke finner den før jul. Du kan selvsagt vente med å bake dem også.

Disse kjeksene er enkle å lage, umulig å ødelegge (hvis du ikke brenner dem) og smaker altså nydelig, sprø utenpå og myke inni.

Dette er ikke min oppskrift, jeg har lånt den av Trine som har en brønn av deilige småkaker å øse av. Jeg har tidligere prøvd andre av hennes  småkaker, men synes at dette er den beste.

Ingredienser:

  • 175 g mandler
  • 200 g sukker
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 ss hvetemel
  • 2 eggehviter, stivpisket
  • Revet skall av 2 sitroner (helst økologiske pga sprøytingen)

 

Fremgangsmåte:

  • Skåld mandlene og mal dem eller kjør dem i en blender (ikke for finmalt)
  • Riv sitronskall, kun det gule

laks og kjeks 001

  • Bland mandler, sukker og sitronskall i en bolle

laks og kjeks 003

  • Sikt inn mel og bakepulver
  • Pisk eggehvitene stive, men ikke for stive
  • Bland hvitene forsiktig inn
  • Klipp hull nederst på en sprøytepose, ca 1 cm
  • Fyll røren i posen
  • Sprøyt små dotter på en bakepapirkledt plate
  • Kjeksen flyter litt utover så ikke sett dem for tett
  • Stek kjeksen midt i ovnen, 180 grader i ca 10 minutter

laks og kjeks 006

  • OBS! Husk at ovner er forskjellige

laks og kjeks 013

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.