Jul på Everts

evert 004

De siste årene har vi hatt en koselig tradisjon som vi gjennomfører en eller annen gang i desember, det er julemiddag på Café Evert her i Moss. Noen ganger har vi vært en stor gruppe, andre ganger bare 3-4 personer. Neste jul har vi planlagt å samle en større gruppe igjen. For å få bord en fredag eller lørdag i desember må man bestille et år i forveien, så populært er det.

Konseptet deres er god, hjemmelaget mat ,  de er medlemmer av Regional matkultur for Østfold og Akershus og forplikter seg til å bruke produkter fra nærmiljøet.

I desember serverer de kun julemat, men det er til gjengjeld all mulig tradisjonsjulemat tror jeg. Man får valget mellom:

  1. Lutefisk
  2. Pinnekjøtt
  3. Smalahove
  4. Juletallerken (ribbe, medisterkaker,julepølse)
  5. Rakørret
  6. Kokt torsk
  7. Svensk juleskinke
  8. Sennepsgratinert skinke
  9. Skinkestek

Man betaler 420 NOK for maten og betaler drikke utenom (det er vel det de tjener penger på). Men for de 420 kronene kan man altså spise alt man vil. Har man bestilt lutefisk først kan man bestille pinnekjøtt etterpå, og gjerne spise seg gjennom hele menyen hvis man klarer (men det er vel umulig). I år klarte jeg en porsjon lutefisk og en med smalahove, det var egentlig for mye. Mannen min skulle “selvsagt” prøve å spise seg gjennom alle rettene, men klarte ikke riktig alt selv om han kom langt. Man skulle kanskje tro at dette er masseprodusert mat og derfor ikke noe godt, men det er skammelig feil. Everts serverer nydelig, hjemmelaget mat, det skal godt gjøres å få det bedre!

Når det gjelder drikkevarer til maten så holder man selv styr på hvor mye man får i seg. Man skriver det rett og slett på papirduken.

evertmiddag1

Nydelig lutefisk med alt tilbehør det er mulig å få.

evertmiddag2

Ikke noe galt med smalahove heller, men det var så myyyye

evertmiddag3

Pinnekjøtt og juletallerken glemte jeg å ta bilde av, men da den svenske juleskinkan kom ble det fotografering igjen

evertmiddag4

Nydelig torsk rett og slett, blodfersk

evertmiddag5

Så nå skal vi samle sammen en gjeng og bestille for neste år, dette er virkelig superbra.

evertmiddag6

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *