Når julen er slutt er jeg ganske lei julemat og samtidig er det altfor mange rester igjen i kjøleskapet. Restene er gode så det er veldig synd å kaste dem, derfor laget jeg en slags restemiddag av dem. Den smakte utrolig godt så derfor var jeg akkurat like mett da jeg gikk fra bordet som det jeg har vært alle andre dager i julen. Og med både sjokolade og kaker etterpå ser det dårlig ut for vekten etter jul. Da blir det å gå på med krum hals igjen for å gå ned noen kilo. Men jeg synes egentlig det har vært verdt det for denne julen har virkelig vært full av god mat og veldig mye kos. Jeg får leve annerledes resten av året i stedet.
Jeg hadde igjen mange kokte poteter og kunne godt laget en vanlig potetsalat, men så bestemte jeg meg for å lage en varm potetsalat, eller potetstuing i stedet for jeg hadde en del andre rester jeg kunne bruke til dette også.
Varm potetsalat:
Ingredienser:
Kokte poteter
1 løk
4-5 hvitløkfedd
2 gulrøtter
Noen urter hvis du har
Kremfløte/matfløte/rømme
Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Skjær løken og gulrøttene i tynne skiver og hakk hvitløken
Surr det i pannen til det er mykt
Tilsett poteter og la det surre med
Tilsett urtene
Tilsett det du måtte ha igjen i åpne bokser med kremfløte/rømme eller lignende
La det surre til det er varmt
Salaten:
Rød chili
Rødløk
Mango
Tomater
Agurk
Dressing av balsamico, god olivenolje og litt honning
Men her tar du bare de restene du har i kjøleskapet og blander sammen uten å henge deg opp i de ingrediensene jeg har benyttet
Tilbehør:
Lammerull som jeg skar i skiver
Sennepssaus
Rødløkmarmelade
Og tro meg, dette smakte veldig godt, altfor godt egentlig. Men jeg fikk i alle fall brukt opp noen av restene :o))