Deilige rester av lammerull

Når julen er slutt er jeg ganske lei julemat og samtidig er det altfor mange rester igjen i kjøleskapet. Restene er gode så det er veldig synd å kaste dem, derfor laget jeg en slags restemiddag av dem. Den smakte utrolig godt så derfor var jeg akkurat like mett da jeg gikk fra bordet som det jeg har vært alle andre dager i julen. Og med både sjokolade og kaker etterpå ser det dårlig ut for vekten etter jul. Da blir det å gå på med krum hals igjen for å gå ned noen kilo. Men jeg synes egentlig det har vært verdt det for denne julen har virkelig vært full av god mat og veldig mye kos. Jeg får leve annerledes resten av året i stedet.

Jeg hadde igjen mange kokte poteter og kunne godt laget en vanlig potetsalat, men så bestemte jeg meg for å lage en varm potetsalat, eller potetstuing i stedet for jeg hadde en del andre rester jeg kunne bruke til dette også.

Varm potetsalat:

lamme5

Ingredienser:

Kokte poteter

1 løk

4-5 hvitløkfedd

2 gulrøtter

Noen urter hvis du har

Kremfløte/matfløte/rømme

Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Skjær løken og gulrøttene i tynne skiver og hakk hvitløken

Surr det i pannen til det er mykt

Tilsett poteter og la det surre med

Tilsett urtene

lamme2 Tilsett det du måtte ha igjen i åpne bokser med kremfløte/rømme eller lignende

La det surre til det er varmt

Salaten:

lamme3 Salat

Rød chili

Rødløk

Mango

Tomater

Agurk

Dressing av balsamico, god olivenolje og litt honning

Men her tar du bare de restene du har i kjøleskapet og blander sammen uten å henge deg opp i de ingrediensene jeg har benyttet

Tilbehør:

lamme4 Lammerull som jeg skar i skiver

Sennepssaus

Rødløkmarmelade

Og tro meg, dette smakte veldig godt, altfor godt egentlig. Men jeg fikk i alle fall brukt opp noen av restene :o))

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *