Jeg lager ikke så mange kaker til jul for det er ingen av oss som spiser så mye av det. Men det er jo litt koselig og så skaper det julestemning. Dette er en helt tradisjonell oppskrift, jeg tror ikke det er så mange måter å lage krumkaker på.
Den smaker kjempegodt i alle fall.
Ingredienser:
- 3 egg
- 150 g sukker
- 150 g smør
- 150 g hvetemel
- 1 ts kardemomme
- Kaldt vann til passe røre, den skal være ganske tynn
Fremgangsmåte:
- Visp egg og sukker til eggedosis
- Tilsett smeltet, avkjølt smør og mel blandet med kardemomme
- Spe med kaldt vann, litt om gangen, til det blir en passe røre. Den skal være ganske tynn.
- La den svelle i kjøleskap i minst en time.
- Spe med litt mere kaldt vann for røren tykner når den sveller.
- Ta lite røre om gangen slik at kakene blir flortynne og sprø.